Caramel-koncerttel

2019.10.14. 11:00

Madárijesztő-napot tartottak a Csopakon

A Csopaki Református Általános Iskola a NABE helyi csoportjával közösen, egy EFOP-pályázat keretében tartotta meg a madárijesztőnapot a kempingben.

Szendi Péter

A gyerekek élvezték a játszóházat, ahol érdekes fajátékokat próbálhattak ki. A jó időben nagyon sokan jöttek el Fotó:Szendi Péter

Fotó: Penovác Károly6Napló

Tarnay Dezsőné, a Nők a Balatonért Egyesület helyi csoportjának vezetője nyitotta meg az eseményt. Beszélt a régi hagyományokról, hogy mi volt a madárijesztők funkciója, ötleteket adott a versenyzőknek. Tizenöt csapat indult el a versenyen, jobbnál jobb madár­ijesztők készültek, nemcsak seprűből, hanem fakanálból is, ráadásul a madárijesztők ötletes neveket is kaptak. Közben kézművesműhely fogadta az érdeklődőket.

A kosárfonónál a szép számú érdeklődő szappantartót készített vesszőből, madár és őszi falevél formájú mézeskalácsokat díszítettek cukormázzal. A kalligráfusnál szebbnél szebb betűtípusokkal írhatták le a nevüket a gyerekek és a felnőttek, a papírművesnél kis noteszt alkottak, a csuhébábkészítőnél pedig őszi virágokat lehetett kreálni. Ezenkívül madárijesztőt készítettek papírtányérból, papírból, gyapjúfilcből. Az apróságok ugrálóvárakban szórakozhattak. A játszóházban régi fajátékokat lehetett kipróbálni, volt néptánctanítás, modellautók, segway, gokart, óriásbuborék-fújás, barantabemutató. Mindenki számára biztosítottak étkezést, lángost és kür­tős­ka­lácsot lehetett fogyasztani.

A gyerekek élvezték a játszóházat, ahol érdekes fajátékokat próbálhattak ki. A jó időben nagyon sokan jöttek el Fotó:Szendi Péter

– Kora délután volt a madárijesztő-készítő verseny eredményhirdetése. A helyezettek oklevelet, színezőt kaptak, ezenkívül mindenki egy hátizsákot kapott ajándékba, melyen az iskola logója szerepelt, valamint a NABE helyi csoportjától egy általuk készített könyvjelzőt – tudtuk meg Huszár Péterné igazgatótól.

A helyszín átrendezése után következett Caramel koncertje. Az énekes a tőle megszokott finom eleganciával, közvetlenséggel adta elő műsorát. Első alkalommal szerveztek videódiszkót a programon. Nehezen álltak be a gyerekek, de aztán annyira belelendültek, hogy alig lehetett befejezni a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában