együttműködésre számít az elnök

2019.10.29. 17:30

Megtartotta alakuló ülését a Veszprém Megyei Közgyűlés

Országgyűlési képviselők és a történelmi egyházak képviselői, a törvényszék és az ügyészség vezetői, a kamarák képviselői, a megye településeinek újonnan megválasztott polgármesterei, a rendvédelmi szervek és mások mellett a fegyveres testületek és intézmények küldöttei előtt tartotta kedden alakuló ülését a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Első napirendi pontként Beregi Zoltán, a Veszprém Megyei Területi Választási Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket az október 13-ai választás megyei eredményeiről: a megyei önkormányzat közgyűlésében – a szavazatok alapján – a Fidesz tíz, a Jobbik két, a DK két, az MSZP egy, a Momentum egy, a Mi Hazánk Mozgalom egy mandátumot szerzett. Így a megyei közgyűlés 17 tagból álló testülettel kezdheti meg a munkáját. (A keddi ünnepi eseményen 16-an voltak jelen.)

Ezután került sor a megyei közgyűlés tagjainak ünnepélyes eskütételére, majd a frissen alakult testületnek elnököt kellett választani. A voksolás nem hozott nagy izgalmakat, hiszen a korábbi vezetőt, Polgárdy Imrét támogatták. A titkos szavazás után kiderült: ellenszavazat nélkül Polgárdy Imre lett a grémium elnöke.

Polgárdy Imre azzal kezdte, hogy a 2024-ig tartó ciklusban pártállástól függetlenül számít képviselőtársai együttműködésére.

- Továbbra is hiszem és vallom, hogy hazánk egyik legszebb megyéje akkor lehet sikeres, ha a benne élők jól érzik magukat; ez a célunk, ezért dolgozunk – hangsúlyozta az elnök, aki beszélt arról is, hogy több mint 250 projekt valósult meg megyeszerte, amely nagymértékben javította az itt élők életkörülményeit, komfortérzetét, legyen szó turisztikai fejlesztésről vagy éppen iskolák, óvodák építéséről, netán közösségi programok megvalósításáról. Kiemelt célnak nevezte a megyei gazdaság fejlesztésének elősegítését, a meglévő nemzetközi kapcsolatok megerősítését. Ugyanakkor ígérete szerint az előttük álló ciklusban igyekeznek több kihelyezett megyegyűlést tartani, mint ahogyan elnöki fogadóórákat is, de segíteni szeretnék a megyeszékhely vezetését a 2023-as Európa kulturális fővárosa projektben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában