Idén utoljára vásároztak

2019.11.26. 14:00

A karácsonyra is hangolódtak a nemesvámosi vigasságok résztvevői

Szombaton már harmadik alkalommal rendezték meg a Nemesvámosi Vásári Vigasságokat.

Molnár Sándor

Amíg a szülők vásároztak, a gyerekek vidáman játszottak a szalmabálák között

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Az idei évben utoljára megtartott termelői vásár már egy kicsit a karácsonyra hangolódás jegyében is telt, hiszen dekoratív asztali díszek, ünnepi kiegészítők is megjelentek a kínálatban, a gyerekeket pedig kézműves foglalkozásra várták, ahol újrahasznosított papírból készítettek adventi tárgyakat, karácsonyfadíszeket.

Amíg a szülők vásároztak, a gyerekek vidáman játszottak a szalmabálák között
Fotó: Molnár Sándor/Napló

A már megszokott kínálat mellett újdonságként kézműves nyalókákat és cukorkákat, pontozásos technikával készült ékszereket is hoztak az árusok, illetve a Tekeresvölgyi Sajtműhely is megjelent kínálatával, és lézerlövészettel a honvédség is képviseltette magát a vásártéren. A veszprémfajszi asszonyok fonott kalácsot készítettek, míg a Lencseszemek Asszonykör egyik tagja hájas süteménnyel lepte meg a vásározókat. A Nemesvámosi Vásári Vigasságokat jövő tavasszal rendezik majd meg legközelebb.

Februárban előbb jön a már hagyományos Lencse- és Hurkafesztivál, majd várhatóan 2020 márciusának harmadik szombatján vásározhatnak újra az érdeklődők a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában