kimagasló tudás, művészet, munka

2019.11.15. 21:06

Átadták a Veszprém megyei Prima Díjakat

A Vikman Pál vezette, Orlandó Énekegyüttes, Halmos Ferenc keramikus, és Abonyi János, a Pannon Egyetem egyetemi tanára, dékán helyettes kapta meg a Veszprém megyei Prima Díjat, a megyeháza Szent István termében, pénteken este.

Kovács Erika

Fotó: Penovác Károly/Napló

A rangos eseményt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete 15. alkalommal szervezte meg. Először adták át megyénkben a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért-díjat, amit a Vackoló állatmenhelynek adományoztak.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telegdi Kamilla és Vándorfi László, a Pannon Várszínház színművészei, az est házigazdái köszöntője után Gazsi Attila a VOSZ elnökhelyettese megnyitójában aláhúzta, a közösség egyik legfontosabb erőforrása az ember teljesítménye. Aki gondolkodik, alkot, a társadalmat szolgálja, a kiváló teljesítmény másokat is ösztönöz.

Fotó: Penovác Károly/Napló

- Azt szeretnénk, hogy a világ hasonlítson arra, amit díjazottak kimagasló tudásukkal, művészetükkel, munkájukkal megteremtettek, közölte, majd emlékezett a korábban elhunyt Demján Sándor, örökös VOSZ elnökre, a tudomány, művészet és kultúra támogatójára, a díj alapítójára.

Fotó: Penovác Károly/Napló

A köszöntő után átadták az idei Veszprém Megyei Év Vállalkozója Díjat, amit Vámosiné Durecz Adrienn és Vámosi András, a minőségi árnyékolókat gyártó Waremagyarország Kft. tulajdonosai, Végh András, a gép-, alkatrész-, és szerszámgyártó Solidsteel Kft. ügyvezető igazgatója, és Bolvári Dániel, a veszprémi gördeszka manufaktúra, a Ciruskate Kft. tulajdonosa vett át.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért-díjjal ismerték el a Farkas Zsuzsa vezette, veszprémi Vackoló Állatvédő Egyesületet. Ezt a díjat Veszprém megyében először adták át. A rendezvényen elhangzott, Az Országos Év Vállalkozója Díjban részesül Berzsenyi Miklós, a Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója, és Zentai Tibor, a Vesz-Mont 2000 Kft. ügyvezető igazgatója, akik a kormány képviselőitől, és a VOSZ elnökségétől a 21. Vállalkozók Napján, Budapesten, a Művészetek Palotájában decemberben veszik át a rangos elismerést.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az átadások után Lits József, a VOSZ ellenőrző bizottságának-, és a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei Szervezetének elnöke zárszavában méltatta a díjazottakat, akiknél a kemény munka meghozta gyümölcsét. -Az ember, maga a mérték. Aki ért valamihez, és azt szereti csinálni, egész életében boldog lesz, mondta.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Végül a Pannon Várszínház művészei előadták a Hair című musical egy jelenetét. A teátrum 10 éve kapta meg a Veszprém Megyei Prima-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában