21. századi színvonal

2019.11.21. 20:00

Konyhaátadás Alsóörsön: „Gyermekeinkért történik minden”

Mintegy 152 millió forint beruházással, amiből 32 millió forint kormányzati támogatás, teljesen felújították a Napraforgó Óvoda és Bölcsőde konyháját Alsóörsön, amit csütörtökön adtak át ünnepélyes körülmények között. A konyhán öten dolgoznak és naponta 250 adag ételt főznek meg.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Üdvözölte Kontrát Károly miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő az alsóörsi beruházásokat és a település dinamikus fejlődését. Kérte, továbbra is legyenek céljaik, terveik, amelyekben a jövőben is örömmel segít, hogy a település tovább épüljön, szépüljön. Külön méltatta a korszerű konyha teljes felújítását, majd azt kívánta, hogy ott finom ételeket főzzenek.

Kontrát Károly miniszterhelyettes (jobbról), Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere, Ferenczy Gáborné, Lovas polgármestere és Csiszárné Huszár Judit intézményvezető nemzeti színű szalag átvágásával adta át az óvodai-bölcsődei konyhát csütörtökön Fotó: Kovács Erika/Napló

Köszönettel szólt Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere a kormányzati támogatásról, amiben ezúttal is sokat segített a településnek Kontrát Károly országgyűlési képviselő.

A falu elöljárója kiemelte, gyermekeinkért történt minden, és Alsóörs a mostani teljes felújítással újabb mérföldkőhöz érkezett. Utalt rá, a nyolc bölcsődés, a 61 óvodás, akik helyből és Lovasról érkeznek, valamint az iskolások, idősek, illetve a szociális okból rászorult emberek étkeznek a 21. századnak megfelelő színvonalú konyhán, ahol naponta 250 adag ételt főznek meg. A beruházással bővítették a helyet, igényes étkezőhelyet alakítottak ki, teljesen kicserélték a berendezést, a gépeket, nagy kapacitású elszívókat helyeztek el, és újak a nyílászárók, a székek és az asztalok is.

Fotó: Kovács Erika/Napló

- A mai kornak megfelelő színvonalú, jól felszerelt konyhával és étteremmel gazdagodott az intézmény – mondta Csiszárné Huszár Judit intézményvezető, aki hozzátette, arra törekednek, hogy gazdaságosan működjenek és a mai kornak megfelelő egészséges ételeket főzzenek. Céljuk az, hogy a bölcsődei ellátásban, az óvodai nevelésben és a konyhai kiszolgálásban a jövőben is Alsóörs gyermek- és nyugdíjasbarát hírét vigyék tovább.

Az ünnepi gondolatok után a nemzeti színű szalag átvágásával átadták a konyhát, majd az óvodások kedves műsorral ajándékozták meg a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában