finomságok

2019.11.28. 20:00

Sütötték, főzték a halakat Tihanyban

Benke László mesterszakács és mestercukrász tiszteletére halászlé és halétel főző emlékversenyt hirdettek Tihanyban, az utóbbi garda fesztiválon, ahol Tósoki Imre, helybeli polgármester is főzött.

Kovács Erika

Forrás: Szauer Annamária/veol.hu

Minden eddiginél több, összesen negyven csapat állt kondérhoz és tűzhelyhez, hogy megfőzze a finom halételeket, amiket Garaczi János mesterszakács vezetésével értékelt a zsűri. Eszerint halászlé kategóriában első lett a bajai Gyurity Tamás, második a tihanyi Böbitóné csapata, harmadik helyen pedig a csallóköziek végeztek. Halétel kategóriában különdíjat kapott Varga György, a Bajai Halászléfőző Bajnokok egyesülete képviseletében. Tósoki Imre, Tihany polgármesterének különdíját Csopak kapta meg. Az Öreg halász-emlékdíjat pedig a Kőszegi betyárok nyerték el. Az eredményhirdetésen egy rövid filmmel emlékeztek Benke Lászlóra, a verseny névadójára, aki sok éven át a zsűri elnöke volt. Az eredményhirdetésen részt vett Dani Katalin, Benke László özvegye is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában