veszprém-kádárta és a gördeszkák

2019.12.16. 07:00

Az év sportszergyártója a nemzetközi piacra dolgozik

A közelmúltban hárman vehették át Az Év Vállalkozója Díjat a megyeházán. Az idei díjazottak egyike Bolvári Dániel volt.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnöksége a veszprémi gördeszka-manufaktúra, a Ciruskate Kft. fiatal tulajdonosát választotta 2019-ben az év sportszergyártójának Veszprém megyében. Bolvári Dánielt meglepte az elismerés. Mint mondja, nem gondolta, hogy ilyen szinten tudnak róla.

Mindig szívesen lép be a műhelybe, mert azt csinálhatja, amit igazán szeret
Fotó: Molnár Sándor/Napló

– Ez egy olyan elismerés, amiért megdolgoztam. Sok munka van mögötte, amit mások nem láthattak, hogy min mentem keresztül, amíg mindezt elértem – mondja a díj kapcsán a fiatalember, aki 2007-ben alapította a vállalkozását. Hosszú évekbe telt, míg kidolgozta a gördeszkák készítésének azt a módját, amivel már igazán elégedett. Meg kellett találnia a megfelelő faanyagot, ragasztót, prést, lakkot, és ki kellett fejlesztenie a grafikákat is.

– Két-három éve gyártok olyan deszkát, amit szeretnék. Itthon egyáltalán nem készítenek ilyen szinten gördeszkalapot. Amikor belevágtam, azt hittem, sokkal könnyebb lesz, de aztán rájöttem, hogy ha olyan könnyű lenne, akkor sokan foglalkoznának ezzel – meséli nem hétköznapi munkája kapcsán. – Minden sikernek a kitartás a kulcsa. Kitartani amellett, amit szeretsz. Ráadásul, ha az ember kilép a komfortzónájából, akkor valószínű, hogy eredmény is lesz belőle – vélekedik.

Saját deszkái kapcsán elmondja, hogy a lapok minősége lehet a sikerének a titka. Az is érdekes, hogy inkább külföldön ismerik a tevékenységét, és az általa gyártott lapok 90 százaléka is határainkon túlra kerül.

– Az új dolgokra külföldön sokkal nyitottabbak az emberek. Régen többször is megkaptam, hogy Magyarországon nem lehet gördeszkát gyártani. Pár éve van az, hogy a külföldi cégek megrendelései mellett hazai márkákat is gyártok. A külföldi piacra egy szponzoráltamon, Tűri Zoltánon keresztül kerültem, aki elismert freestyle deszkás. Rajta keresztül keresett meg sok külföldi bolt, illetve deszkások is. Egyébként minden általam készített deszkára büszke vagyok. Megfogom és nézegetem az elkészült darabokat.

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Egy időben azt hittem, hogy kiégek majd, de nem, mert az ezredik deszka is lenyűgöz, amikor kézbe veszem. Lehet, hogy ez a siker titka – árulja el Dani, akinek voltak különleges ötletei a deszkák díszítése kapcsán is. Volt, hogy medvékkel karmoltatta össze a faanyagot egy, a WWF-fel közös akciója során. Most Tűri Zoltánnak készít olyan grafikával díszített lapot, amely az egykori ceglédi, mára már lebontott gördeszkapályát ábrázolja, ahol a freestyle-os sokat gyakorolt egykor.

Visszatérve Az Év Sportvállalkozója díjra, kiderül, hogy meglepően sok gratulációt kapott. Főleg azoktól, akik végig kísérték a munkásságát. De a lényeg az, hogy mindennap szívesen megy be a műhelybe, mert azt csinálja, amit szeret. Igaz, mellette asztaloskodik is egy kicsit a jobb megélhetés reményében, de mint mondja, a deszka az mindig az első marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában