Műszert vesznek az adományból

2019.12.17. 07:00

Jótékony célra fordítják a Veszprém megyei gazdabál tombolabevételét

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége (Magosz) harmadik alkalommal rendezte meg a Veszprém megyei gazdabált, melynek a balatonfüredi Anna Grand Hotel adott otthont.

Sági Ági

Balról Mile Gabriella, a Penny Market Magyarország Kft. stratégiai marketing csoportvezetője, Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány Kuratóriumi elnöke, a veszprémi kórház gyermekosztályának főorvosa és Győrffy Balázs, a Magosz Veszprém megyei elnöke

Fotó: Sági Ági/Napló

A bálon idén először tombolát is rendeztek, melynek bevételét jótékony célra, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán működő Emberkék Alapítvány részére ajánlották fel. Hétfőn az adomány ünnepélyes átadása is megtörtént.

– A gazdatársadalom műveli az ország földjét, és egészséges élelmiszerrel látja el nemcsak a magyar, de a külországi lakosokat is. Ezen túl úgy véljük, hogy egyéb segítséget is kell nyújtanunk, ami egyfajta társadalmi felelősségvállalásként jelenik meg. Azt találtuk ki, hogy a szokásos Katalin- napi gazdabálunk tombolabevételét jótékony célra fordítjuk – mondta el Győrffy Balázs, a Magosz Veszprém megyei elnöke.

Az adományhoz a Penny Market is segítséget nyújtott, ahogy az elnök fogalmazott: az első hívó szóra pozitívan reagáltak a Magosz megkeresésére, így a két forrásból összesen 1,7 millió forint gyűlt össze.

Mile Gabriella, a Penny Market Magyarország Kft. stratégiai marketing csoportvezetője elmondta, hogy cégük országszerte négyezer embert foglalkoztat, és törekszenek arra, hogy beszállítóik minél nagyobb része magyar legyen. Jelenleg a beszállítói kör 65 százaléka magyar, keresik az együttműködést a magyar gazdatársadalommal. A 23 éve Magyarországon is jelen lévő nemzetközi cég életében kiemelten fontos a társadalmi felelősségvállalás, különböző formában rendszeresen segítik azokat a településeket, ahol áruházaik vannak, illetve nagy szervezeteket is támogatnak.

Balról Mile Gabriella, a Penny Market Magyarország Kft. stratégiai marketing csoportvezetője, Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány Kuratóriumi elnöke, a veszprémi kórház gyermekosztályának főorvosa és Győrffy Balázs, a Magosz Veszprém megyei elnöke
Fotó: Sági Ági/Napló

Az Emberkék Alapítvány azért jött létre, hogy a beteg gyerekeket és szüleiket segítse, hogy könnyítsenek a kórházban tartózkodás nehézségein, hogy otthonosabbá tegyék a kórházi környezetet, de hozzájárulnak diagnosztikus eszközök beszerzéséhez is. Gajzer Éva, az Emberkék Alapítvány Kuratóriumi elnöke, a veszprémi kórház gyermekosztályának főorvosa rövid beszédében megköszönte, hogy őket választották.

– Most a gyerek kardiológiai szakrendelés számára szeretnénk egy modern ultrahangkészüléket vásárolni, ami 16–18 millió forintba kerül. Az adományból egyrészt ennek a készüléknek a megvásárlásához szeretnénk hozzájárulni, illetve jövőre már 25 éve lesz, hogy itt működik a gyermekosztály, amit lassan lelakunk, festésre, mázolásra van szükség. Erre szeretnénk fordítani az adomány másik részét – mondta el Gajzer Éva.

Győrffy Balázs azt is hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék megtalálni azokat a szervezeteket, melyek támogatásával segíteni tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában