Jól kifőzött adománygyűjtés

2019.12.16. 20:00

Jótékonysági vásárral segítették Bendegúz, a nórápi kisfiú gyógyulását

Összesen 427 ezer forinttal támogatták a Korvin étterem eddigi sütemény- és kézműves vásárain részt vevők az izomsorvadásos nórápi kisfiú gyógykezelését.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A spinális izomatrófiában avagy gerinc eredetű izomsorvadásban (SMA) szenvedő nórápi hatéves Horváth Bendegúz gyógykezelésének támogatásáért szerveztek jótékonysági sütemény- és kézműves vásárt vasárnap a Korvin étteremben. Az alkalom jelen volt a kisfiú is szüleivel. A betérőknek frissen sült pizzával, a gyerekeknek színezővel kedveskedtek.

A rendszeresen adakozó étterem tulajdonosa, Turbók Sándorné és egy barátja, Verasztó-Horváth Marietta szervezték meg az eseményt. A Naplónak nyilatkozva felidézték, november elején a szintén ilyen betegségben szenvedő Leventéért szerveztek vásárt, de mivel neki országosan összegyűlt a 700 millió forint, és akkor szereztek tudomást a Pápán óvodába járó Bendegúzról, így számára ajánlották fel már az abból befolyt 136 ezer forintot is. Aztán úgy döntöttek, a nagyobb érdeklődés reményében megismétlik a rendezvényt.

– A korához képest nagyon okos, értelmes fiúcska, rögtön a szívünkhöz nőtt. Az internetről értesültünk róla és a betegségéről, egyöntetűen az ő támogatása mellett döntöttünk. Nagyobb volt a részvétel, mint első alkalommal, de többen is felajánlhattak volna dolgokat. Az adventi zsúfolt időszak után sem szeretnénk abbahagyni a segítést. Várhatóan tavasszal folytatjuk, és továbbra is Bendegúz javára. Jó volna, ha mindinkább kinőné magát a kezdeményezés, mert adni jó – fűzték hozzá a főszervezők.

A Korvint étterem jótékonysági vásárát szervezők Bendegúzzal és szüleivel. Turbók Sándorné és Verasztó-Horváth Marietta balról a második és harmadik

Mint megtudtuk, a kézműves adventi ajándéktárgyakat négy hölgy, a süteményeket az étterem és ismerősi köre készítette, Szabó Kraker László grafikus pedig egy alkotását ajánlotta fel a nemes ügyért, amelyre licitálhattak az érdeklődők. A jótékonysági vásáron végül közel 300 ezer forint gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában