tanulók versenye

2019.12.09. 16:00

Diákok mérték össze tudásukat a Jendrassik iskolában

A két napig tartó Jendra-napok keretében mérettek meg a diákok a különböző szakmai területeken Veszprémben.

Horváth Virág

Műveltségi és szakmai feladatokon is helyt álltak a diákok

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája harmadik alkalommal rendezte meg a Jendra-napokat. A két napos rendezvénysorozat célja az identitástudat növelése, egymás megismerése és egymás tiszteletére és elfogadására való nevelés volt.

 

Mészáros László, a verseny főszervezője és a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóhelyettese elmondta, az előző évekhez hasonlóan idén is 84 csapat vett részt a csütörtöki napon. Az összesen huszonegy állomáson saját területükre jellemző feladatokat munkaközösségenként állították össze a pedagógusok, így a műveltségi és szakmai területek teljes palettájával találkozott minden csapat. Hozzátette, a rendezvény első napjának feladataival az volt a céljuk, hogy a diákok sikerélményekkel gazdagodva szerezzenek minél több tapasztalatot szűkebb és tágabb környezetükről.

- Mivel nagyon nagy iskola vagyunk, sok diákkal, Gulkai László ötlete alapján született meg három évvel ezelőtt a Jendra-napok ötlete, hogy a diákok jobban megismerhessék egymást, és a különböző szakmákat, amelyeket társaik tanulnak – tette hozzá Mészáros László. Az első napon több előítélet is megdőlt, hiszen a lányokból álló csapat a konyhában szerzett összetartás és szervezettségük okán a férfias szakmák világában is jól helyt álltak, és a fiúk a nyári diákmunkákon szerzett tapasztalatokra építve forgatták a kést a konyhában.

Az idei tanévben a Jendra-nap tovább bővült, így a második napon egy meghívásos alapon szerveződő, iskolák közötti barátságos versenyen vehettek részt a diákok. Összesen negyvenhárom csapat mérte össze a tudását, ezzel a régió legnagyobb és legsokszínűbb versenyét rendezték meg a VSZC Jendrassik-Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Veszprém mellett Székesfehérvár, Tatabánya, Győr, Pápa, Felcsút, Tapolca és Budapest is képviseltette magát a versenyen, ahol gépész, gasztronómiai, kereskedelmi, logisztikai, idegen nyelvi és sport területén mérhették össze tudásukat. A Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája gépész-gépi forgácsoló, logisztika és kereskedelem kategóriában is első helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában