kórház

2019.12.10. 11:00

Koraszülötteket látogatott meg a Mikulás Veszprémben

Meghívta idén is legkisebbekhez a Mikulást a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány (BKMA) a Csolnoky Ferenc Kórház, Csillag József Előadótermében.

Kovács Erika

OLYMPUS DIGITAL

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az ünnepségen a 2016-os születésű, koraszülött gyermekeket látták vendégül, akiket a Csolnoky Ferenc Kórház Perinatális Intenzív Centrumában kezeltek. Annak idején a megye más kórházaiban született koraszülötteket, vagy beteg újszülötteket a Bébi Mentő Alapítvány megbízottjai szállították az osztályra, vagy szükség esetén más intézménybe.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A BKMA dolgozói főállásban a Csolnoky Ferenc Kórház, illetve az Országos Mentőszolgálat alkalmazásában állnak, így nem csak a szállítás kapcsán, hanem a későbbiekben is kapcsolatban állnak a gyermekekkel.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Szabó Éva, a veszprémi kórház gyermekgyógyászati centrumának vezetője, a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke egyebek mellett elmondta, „kis betegek” sorsa különösen fontos számukra, emiatt is tekintik lényegesnek a már hagyományos Mikulás ünnepséget, ahol kedves műsorral és szeretetvendégséggel várták a kicsiket és szüleiket a veszprémi kórházban a minap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában