Mi várható jövőre

2019.12.16. 07:00

Országos jelentőségű rendezvény az ajkai kórházban

Az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) az ajkai Magyar Imre Kórházban tartotta meg a Nyugat-Dunántúli Régióülését. A megtárgyalt témákból kiderült, hogy milyen jogszabályi környezetváltozás várható az elkövetkező években az egészségügyi intézmények gazdálkodása kapcsán.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Nagy Zoltán az ajkai kórház főigazgatója és egyben a rendezvény házigazdája köszöntötte a résztvevő egészségügyi gazdasági vezetőket, és az intézmény rövid bemutatása után Posch Ferencné, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gazdasági igazgatója ismertette az egységes digitális informatikai rendszerek bevezetése miatt felmerült jövőbeni feladatokat.

Ezt követte Imre Tímea, a sárvári Szent László Kórház gazdasági igazgatójának beszámolója az államháztartási törvény-módosítása miatt megváltozott kötelezettségvállalási nyilvántartás problémáiról. A nap második felében Limbach Viktor, a Nyugat-Dunántúli és Lőrincz Krisztina, Kelet-Dunántúli Területi igazgatók ismertették az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) jelenlegi gazdasági helyzetét, valamint a következő évre tervezett változásokat.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A régióülés befejezése után a meghívott csaknem száz vendég – a környező kórházak főigazgatói és gazdasági vezetői – megtekintették az ajkai kórház osztályait Nagy Károlyné pénzügyi vezető és Ravasz Tibor gazdasági igazgató kalauzolásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában