A szeretet mindennél többet ér

2019.12.02. 07:00

Sokan a sanyarú sorsú Kelemen család mellé álltak a bajban

Semmi pénzért nem hagynám magukra a családomat, két unokatestvéremet és édesanyámat. Nagyon szeretjük egymást, és ez mindennél többet ér – fogalmazott Irénke, aki jó szándékú, segítőkész embereknek köszönhetően a családjával együtt lehetőséget kapott az újrakezdéshez.

Polgár Tibor

A 15 éves Irénke sokat segít unokatestvérei, az ötesztendős Viki és a négyéves Vanessza nevelésében

Fotó: családi

Sokakat megérintett és segítségnyújtásra ösztönzött a Kelemen család tragikus sorsa, mint beszámoltunk róla, idén a Napló nekik ajánlotta a hagyományos karácsonyi adománygyűjtését. A 15 éves Irénke rengeteget segít édesanyjának, Kelemen Tímeának az ötesztendős Viki és a négyéves Vanessza nevelésében. A meséket és a rajzolást különösen kedvelő, a vaszari óvodába járó két kislányt a nagymama az árvaháztól mentette meg azzal, hogy magához vette őket. A felelősségteljes gondolkodású Irénke nagyon szereti az állatokat, legfőképpen a lovakat, felnőttként lovász szeretne lenni. Szabadidejében szívesen játszik az unokatestvéreivel, és amiben csak tud, segít az édesanyjának.

A 15 éves Irénke sokat segít unokatestvérei, az ötesztendős Viki és a négyéves Vanessza nevelésében Fotó: családi

A Napló ezúttal a Kelemen család megsegítésére indította el a karácsonyi adománygyűjtő akcióját. Tímeáéknak egy korábbi tűzeset miatt mostanra lakhatatlanná vált a gecsei házuk, azonban helyi és környékbeli civilek Vaszaron találtak nekik egy eladó házikót, amit segítőkész szakemberek közreműködésével társadalmi munkában felújítottak. A tulajdonos beleegyezett, hogy a családanya és a három gyermek még a 3,5 millió forintos vételár kifizetése előtt beköltözhessenek az ingatlanba. A nagy szeretetben élő, immár vaszari család így együtt maradhatott, nem kell attól félniük, hogy nem lesz fedél a fejük felett vagy rájuk omlik a mennyezet.

Irénke nagyon szereti az állatokat, legfőképpen a lovakat, felnőttként lovász szeretne lenni Fotó: családi

Tímea igyekezett önállóan talpon maradni, és amit csak lehet, megadni a szeretett gyerekeknek. A nekik segítő civil összefogás tagjai gyorsan felismerték, hogy külső támogatás nélkül tragédiába torkollhat a Kelemen család sorsa, ezért kerestek számukra egy biztonságos házikót az életveszélyessé vált gecsei ingatlanjuk helyett. A szerencsésen megtalált új, vaszari otthonukat önkéntesek felújították, tárgyi felajánlásokból bebútorozták, berendezték. Aki tud és szeretne segíteni a Kelemen családnak az újrakezdésben, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház. A Napló karácsonyi adománygyűjtése december 16-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában