egerrel osztozva

2019.12.22. 07:00

Veszprém a legélhetőbb település vidéken

Az Otthon Centrum immár negyedszerre készítette el saját élhetőségi rangsorát a hazai települések között. Az elemzés összeállítása során a szakemberek a 25 ezer főnél népesebb városokat, azok életminőség szempontjából lényeges mutatóit vizsgálták. A rangsort a Várnegyed és a belváros vezeti, míg vidéken Veszprémben és Egerben a legjobb élni.

Az Entente Florale Europe arany minősítést és a városi közterület megújításáért járó különdíjat is elnyerte Veszprém a nemzetközi virágosítási versenyen 2018-ban

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A felmérés fővárosi eredményeiről szólva Soóki-Tóth Gábor, az Otthon Centrum elemzési vezetője elmondta, hogy az élhetőségi listán tavalyhoz képest nincs lényegi elmozdulás, az első hat helyen továbbra is a fővárosi kerületek szerepelnek. A lista élén az I. és az V. kerület áll.

A vidéki települések tekintetében Veszprém és Eger értékei a legjobbak, aminek elsődleges oka, hogy az itt élők jutnak be leghamarabb a munkahelyükre.

A régióközpontok nagyon hasonlóan szerepeltek: Székesfehérvár és Pécs értékétől alig maradt el Győr, Szeged és Debrecen. Egyedül Miskolc mutatója volt kicsit gyengébb.

A megyei jogú városok többsége a középmezőnyben helyezkedik el. A tavalyi felméréshez hasonlóan a megyei jogú városok között idén is Hódmezővásárhely és Érd szerepelt a leggyengébben.

Az emberek a magasabb életminőséget kínáló környezetért hajlandók többet fizetni, ennek következtében az ingatlanárak a jobb körülményeket biztosító városokban magasabbak, és ezekben a városokban a vándorlási mérleg is pozitív – elemezte a felmérés adatait Soóki-Tóth Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában