Várják a fiatalokat

2020.01.17. 07:00

A rendőrségi fegyvereket is megmutatták a várpalotai toborzónapon

A rendőrök mindennapjaival és fegyvereivel is megismerkedhettek az érdeklődő közép­iskolás diákok a várpalotai rendőrség toborzónapján.

Szabó Péter Dániel

Nagyon érdekelték a diákokat a rendőri önvédelmi eszközök és fegyverek

Fotó: Szabó Péter Dániel

– A Várpalotai Rendőrkapitányság minden évben megrendezi toborzónapját, melynek keretében a középiskolák végzős diákjait próbáljuk a rendőri hivatás felé terelni. Az előadás során elhangzott, hogy milyen feltételek között teljesítünk szolgálatot, milyen juttatásokat és lehetőségeket tud kínálni a rendőrség, illetve kisfilmeket is levetítettünk, amelyekben a rendőri munkával és a kiképzéssel ismerkedhettek meg az érdeklődők – mondta kérdésünkre Székely Tamás rendőr százados.

A toborzótiszt hozzátette, 18 és 55 év közötti jelentkezőket várnak a rendőrséghez, valamint az érintetteknek meg kell felelniük a velük szemben támasztott követelményeknek. Szükség van arra is, hogy a megcélzott szakgimnáziumnak vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek a honlapjáról letöltött jelentkezési egységcsomagot kitöltsék.

Nagyon érdekelték a diákokat a rendőri önvédelmi eszközök és fegyverek
Fotó: Szabó Péter Dániel

Székely Tamás tájékoztatója során a fiatalok bepillanthattak a rendőrök mozgalmas életébe, az intézkedéstől kezdve a helyszínelésen át egészen a járőrözésig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában