Országosan is láthatóvá váltak a civil közösségek

2020.01.28. 16:00

Az évindító alkalmával átadták az Örökség-díjat Tótvázsonyban

Nem vagyunk turisztikai célpont, és a legtöbb közösségi programunk a helyieknek és környékbelieknek szól, de fontos az is, hogy ha ilyen minőségű közösségi életünk van, akkor energiát kell fordítanunk arra, hogy ez láthatóvá váljon mások számára is – fogalmazott Szendrei Szilárd.

Molnár Sándor

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Idén is civil évnyitóval kezdődtek a közösségi rendezvények a községben. Az évindítón először Szendrei Szilárd, a Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület elnöke tekintett vissza 2019-re, sok fotóval illusztrálva a község fontosabb eseményeit.

– A legtöbb, korábban elkezdett, hagyományos programunk sikeresen megvalósult tavaly is. Amit kiemelnék 2019-ben, az a rendezvények és a közösségi élet kifelé történő megmutatása. A tavalyi év jelentős volt abban a tekintetben, hogy a településünkön folyó közösségi munka megjelent az országos médiában. Jelentős és értékes munkáink váltak ismertebbé a megyében és az országban is. Erre nem gondoltunk az előző években, mert mi magunknak csináljuk ezeket az aktivitásokat – fogalmazott Szendrei Szilárd, a komatál és a pirgerezés hagyományának országos bemutatására, a Janka-tanyáról készült filmre vagy a helyi önkéntes tűzoltók sikereire is utalva.

Az évnyitón átadták a Tótvázsonyi Hímzőműhely által alapított Örökség-díjat is, amelyet a Zsár Ferencné vezette Őszidő Nyugdíjasklub Népdalköre vehetett át a magyar kultúráért és Tótvázsonyért végzett magas színvonalú munkájáért.

Sipos Ferenc polgármester (középen) mondott pohárköszöntő
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Sipos Ferenc polgármester pohárköszöntőjében kiemelte, hogy minden évben rácsodálkozik arra, hogy mennyi minden történt egy év alatt a településen. Mint mondta mindegy, hogy valaki kézműves-foglalkozást tart, polgárőrként, tűzoltóként vagy sportolóként vesz részt a közösségi munkában, az önkormányzatnak mindenképpen meg kell becsülnie ezeket az embereket. Látszik az is, hogy sokan kapcsolódnak be a közösségi életbe, és szerencsére vannak új, becsatlakozó fiatalok is az öregek mellett.

A polgármester megköszönte a jelenlévők munkáját, és reményét fejezte ki, hogy Tótvázsonyban folytatódik az a pezsgő és élettel teli közösségi élet, amely az előző éveket is jellemezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában