sajtótájékoztató sümegen

2020.01.21. 20:00

Egy harmadik politikai oldalt képviselnének

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a Fideszen kívül egy egyesült balliberális tömb van csak, tehát két opció áll a választópolgárok előtt. A mozgalom szeretne a harmadik lenni.

Tóth B. Zsuzsa

Toroczkai László szerint fontos a kerítés, a szegregáció, valamint megfontolandó a halálbüntetés visszaállításának kérdése

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A Mi hazánk mozgalom elnöke, Ásotthalom polgármestere országjáró körútja során a Veszprém megyei párttagokkal Sümegen, a Thirty’s Kemencés Étterem és Pizzériában találkozott. Az ott adott sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagyon jó eredményt értek el a választáson az 5,2 százalékkal, egy évvel a bejegyzésüket követően, de úgy gondolja, a valós támogatottságuk ennél is erősebb. – Egyelőre a pártot kell belülről erősíteni, egy év múlva pedig a választópolgárokat is meg kell találnunk. Fontos, mert az európai parlamenti kampány finisében a közösségi oldal törölte a 207 ezer követővel bíró oldalamat, ez nagy érvágás számunkra, pert indítunk – mondta Torczkai László. A kormány politikájával kapcsolatban hozzátette, hogy nem mindenben értenek egyet azzal. – A családpolitikai kérdéseket támogatjuk, de a korrupcióval kapcsolatban mi zéró toleranciát hirdetünk. Ásotthalomról, a szerb határról indult a kerítés ötlete, amit a kormány a magáénak tekint. A Fidesz nyer ezzel szavazatokat, de számomra a haza érdeke az első. Áll a kerítés, ami mellett lakom és amit az ablakomból látok. A lényeg, hogy az megvédte Magyarországot. A szegregációt tekintve mi azt mondjuk, hogy a tanulni vágyó gyerekeket nem szabad büntetni azzal, hogy egy tanterembe zárjuk azokkal, akik gátolják az oktatást. Ki kell mondani hivatalosan, hogy szegregálni kell, ehhez speciá­lisan képzett pedagógusokra van szükség. Az egyetlen párt vagyunk, amely kiáll a postásokért és a MÁV-dolgozókért. Továbbá mi ki merjük mondani, hogy visszaeső gyilkosok, gyerekgyilkosok esetében fel kell vetni a halálbüntetés kérdését, és hogy kérdezzük meg erről a magyar embereket – mondta az elnök.

Toroczkai László szerint fontos a kerítés, a szegregáció, valamint megfontolandó a halálbüntetés visszaállításának kérdése Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Leszögezte: szeretnék azokat a magyarokat képviselni, akik sem Orbán Viktor, sem Gyurcsány Ferenc rendszeréből nem kérnek. Úgy véli, ők vannak a legtöbben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában