Sokan segítettek

2020.01.15. 17:45

Közel a nagy álom beteljesülése a vaszari Kelemen család számára

Újévi fogadalomként több célt is kitűzött maga elé Kelemen Tímea, aki két unokája és legkisebb gyermeke boldogságáért dolgozik minden egyes nap. A négyfős család otthonteremtését széles körű összefogás segíti, és már nincs messze a nagy álom beteljesülése.

Polgár Tibor

Vaszaron kezdhet új életet Kelemen Tímea a két unokájával, az ötéves Vikivel és a négyesztendős Vanesszával, valamint a 15 éves lányával, Irénkével

Fotó: Polgár Tibor/Napló

A számok magukért beszélnek: jó szándékú, segítőkész embereknek köszönhetően szűk három hónap alatt több mint 3,3 millió forint gyűlt össze a Kelemen család javára, hogy kifizethessék egy vaszari ingatlan vételárát, ezzel pedig a gecsei házuk életveszélyessé válása után végérvényesen megoldódjon a lakhatásuk. Tímeáék 55 négyzetméteres új otthonának árából már „csupán” 178 ezer forint hiányzik – talán még maguk sem gondolták, hogy ilyen sokan melléjük állnak és segítenek nekik az újrakezdésben.

Vaszaron kezdhet új életet Kelemen Tímea a két unokájával, az ötéves Vikivel és a négyesztendős Vanesszával, valamint a 15 éves lányával, Irénkével Fotó: Polgár Tibor/Napló

Ugyanis Kelemen Tímeának minden szempontból újra kell kezdenie az életét. A korábban közhasznú munkásként dolgozó és alkalmi munkákat elvállaló családanya el sem tudná képzelni a mindennapjait a két unokája, a négyéves Vanessza és az ötesztendős Viki, valamint a 15 éves lánya, Irénke nélkül. A kislányokat az árvaháztól mentette meg azzal, hogy magához vette őket, és a kezdetektől igyekszik megadni nekik mindent, amit csak tud.

Vaszarra költözve a családanya szeretne minél jobban beilleszkedni a helyi közösségbe, továbbá mielőbb munkát vállalna (lehetőleg olyat, amit a gyereknevelés mellett is becsülettel el tud látni). Ebből tenne félre újévi fogadalmainak megvalósítására, egészen pontosan a vaszari házikó kicsinosítására, otthonos felújítására és berendezésére, valamint az udvar rendbetételére. Emellett a lányok számára szeretne majd egy szobát hozzáépíttetni az ingatlanhoz.

Persze az első lépés a kis ház kifizetése lenne, amit Tímea nem tudott volna önerőből megtenni. A Kelemen család sorsának jobbra fordulásában kulcsszerepe van a nekik segítő civil összefogásnak, illetve természetesen a sok-sok anyagi és tárgyi támogatásnak. Összességében jelenleg 178 ezer forint hiányzik ahhoz, hogy a gecsei otthonuk lakhatatlanná válása után végérvényesen megoldódjon Vanessza, Viki és Irénke lakhatása a vaszari házikó kifizetésével.

Irénke a két unokatestvérével, Vanesszával és Vikivel
Fotó: Polgár Tibor/Napló

A 3,5 millió forintba kerülő, önkéntes szakemberek segítségével szépen rendbe rakott ingatlan teljes mértékben a három gyermek javát szolgálja, az ő tulajdonuk lesz, és nem lehet eladni addig, amíg mindannyian nagykorúvá nem válnak – utána sem kötelező értékesíteni, a lányok felnőttként közösen dönthetnek majd annak sorsáról. A pénzbeli adományokat egy szigorúan ellenőrzött, úgynevezett technikai bankszámlaszámra fogadják, ami zárolódik, ha összegyűlt a 3,5 millió forint.

Aki tud és szeretne segíteni Vanesszának, Vikinek, Irénkének, valamint Tímeának abban, hogy a még hiányzó összeg összegyűljön a vaszari házuk vételárára, felajánlásait a Takarékbank Zrt. 50420685-10001916 számú számlájára juttathatja el. Név és közlemény: Kelemen Ház.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában