A tapasztalatokat beépítik a termékfejlesztési koncepcióba

2020.02.29. 11:00

A nemzetközi szakvásár első díját kapta a herendi teknősfigura

A frankfurti Ambiente vásáron a Tableware International Awards of Excellence 2020 versenypályázatán első helyezett lett a nagyméretű, exkluzív kivitelű herendi sárkányteknős figura.

Molnár Sándor

Trendi, fiatalos stílusú standdal jelent meg a herendi gyár a frankfurti vásáron Fotó: Porcelánmanufaktúra

Fotó: Molnár Sándor/Napló

Idén is eredményesen szerepelt a frankfurti nemzetközi kiállításon és vásáron a Herendi Porcelánmanufaktúra, amelynek falai között évente több száz új termék születik.

A mintegy 180 ezer négyzetméter kiállítóterű Ambiente szakvásáron sikeresen mutatkoztak be a herendi manufaktúra újdonságai. Simon Attila vezérigazgatótól megtudtuk, hogy 110 ezer látogató kereste fel a vásárt, amelyre 92 országból 4500 kiállító érkezett Frankfurtba, köztük a porcelánmanufaktúra is, amelynek képviselői számos sikeres tárgyalást bonyolítottak le.

– Összesen 58 partnerrel sikerült érdemi, kereskedelmi megbeszélést folytatnunk a megújult Herend-standon. Ebben az évben egy teljesen új, fiatalos standdal jelentünk meg, amely a porcelánmanufaktúra jövőben kialakítandó márkaképelemeit hordozta – fogalmazott az igazgató, aki örömmel újságolta el azt is, hogy a Tableware International Awards of Excellence 2020 versenypályázatán az egyik kategória első díját a herendi sárkányteknős nyerte el.

Simon Attila az első helyezett sárkányteknős és a díj társaságában Herenden
Fotó: Molnár Sándor/Napló

Éles-Varga Erika alkotása közel 70 kolléga segítő közreműködésével született meg. A nyertes remekmű legnagyobb átmérője 120 centiméter. A nagy méret miatt közel két évre volt szükség a megvalósításához.

A sárkányteknős hagyományos kínai szimbólum. Az egyetlen példányban elkészült bravúrdarab szimbolizálja a gyarapodást, a kitartást, az állhatatosságot és a türelmet. Dekorálása különleges, a páncélján látható ponty a feng-shui egyik alapeleme. A páncél oldalán található kártusokban az arany motívum a vizet jelképezi, amely minden élet alapvető feltétele. A mellette lévő kártusban egy stilizált virágdekor látható. A feng-shuiban a virágok nagy jelentőséggel bírnak, szerencsét és sikert hoznak.

A sárkányteknős mind mérete, mind egyedi dekorálása révén 2020 egyik kiemelt herendi újdonsága, amely immár a nemzetközi szakma elismerését is kivívta.

A vezérigazgató elmondta még, hogy az egyedi teknősre már két megrendelés is érkezett a szakvásár óta. A porcelánremeket egy hónapig láthatják a herendiek a manufaktúra aulájában, utána körutazásra indul a világban. Először a manufaktúra kiemelt partnereinél tervezik bemutatni – Japántól az Egyesült Államokig – egy meghatározott program szerint, és a road show-n reményeik szerint folyamatosan veszik majd fel a rendeléseket. Simon Attila kitért arra is, hogy már a héten megkezdték a felkészülést a 2021-es frankfurti vásárra, mert megállni nem lehet. Folyamatban van a termékfejlesztési koncepció kialakítása, az elmúlt napokban kiértékelték az Ambiente tapasztalatait és meghatározták a következő vásárhoz vezető út fontosabb sarokköveit.

Trendi, fiatalos stílusú standdal jelent meg a herendi gyár a frankfurti vásáron Fotó: Porcelánmanufaktúra

– Biztos vagyok benne, hogy 2021-ben is ugyanolyan meghökkentő, egyben Herend világelső szerepét hangsúlyozó egyedi porcelánalkotásokkal tudjuk meglepni a világot, ahogy azt az idén tettük – fogalmazott a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában