Új kihívások jönnek

2020.02.28. 11:00

Elismeréseket adtak át a csapatünnep végén a veszprémi Agórában

Az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (LVIK) csapatünnepe alkalmából állománygyűlést tartottak az Agórában, ahol felolvasták Korom Ferenc altábornagy levelét.

Molnár Sándor

20200227 Veszprém Agóra Csapatünnepet tart az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ. Az állománygyűlésen Sáfár Albert dandártábornok (Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök támogató helyettes) mond ünnepi köszöntőt. Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton

A Magyar Honvédség parancsnoka a 2011. április elsején megalakult LVIK kapcsán úgy fogalmazott, hogy a központ a honvédség fiatal katonai szervezetei közé tartozik, azonban jogelődjeit is figyelembe véve komoly szakmai hagyományokat örökölt és visz tovább, ami méltán ad okot a büszkeségre.

– Önök a Magyar Honvédség egyedülálló képzettségével rendelkeznek, hiszen Magyarország légtér-szuverenitásának őrzése és biztosítása az önök áldozatos tevékenységén alapul – írta levelében az altábornagy.

Fekete Ildikó őrnagy vehette át Az év tisztje elismerést Berec Zoltán ezredestől
Fotó: Pesthy Márton

Sáfár Albert dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnök támogató helyettese köszöntőjében kiemelte, hogy csak egy rendkívüli módon összekovácsolt, összetartó és egymást bármikor segítő csapattal lehet biztosítani az ország légtér-szuverenitását a nap 24 órájában, az év 365 napján. Hozzáfűzte: az LVIK-nél szolgáló katonák a világ szeme elől kellően elrejtve végzik a feladataikat, miközben a vállukat olyan felelősség nyomja, amely egy átlagember számára nem lenne elviselhető.

Berec Zoltán ezredes elmondta, megkezdték az MH LVIK és az MH 54. Veszprém Radarezred összevonásának előkészítését. Új elnevezésük MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ lesz, a haderőfejlesztés keretében megjelenő új technika pedig új ismereteket és szemléletváltást követel az állománytól. Az ünnepség elismerések átadásával zárult. A hagyományoknak megfelelően idén is odaítélték a 2013-ban alapított, az év emberének járó díjat. Az év tisztje 2020-ban Fekete Ildikó őrnagy lett, míg Fésüs István zászlós vehette át az év altisztjének járó elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában