Közgázos jubileum

2020.02.25. 11:00

Jelvény- és szalagavató bált rendeztek az egyetemi aulában Veszprémben

A Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziumának 125. szalag- és jelvényavató bálját rendezték meg a hétvégén a Pannon Egyetemen. Az ünnepi eseményről ifj. Szathmáry Árpád igazgató nyilatkozott lapunknak.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fotó: Nagy Lajos

– Ez egy különleges esemény iskolánk életében, hiszen ez volt intézményünk 125. szalag- és jelvényavató bálja – mondta ifj. Szathmáry Árpád, aki hozzátette: az iskolát 1895-ben alapították. Azért is jeles esemény a mostani, mert a jubileumi rendezvénysorozatuknak a nyitóeseménye is, amely után különféle rendezvényeket szerveznek majd idén. Sőt, a bál érdekessége az is, hogy nemcsak szalag-, hanem jelvényavató is egyben. Mert amellett, hogy a végzős diákok kék szalagot kapnak, a kilencedikesek is ekkor kapják meg az iskola jelvényét, tudtuk meg a Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium intézményvezetőjétől.

Az ünnepi eseménnyel hosszú idő után tértek vissza a Pannon Egyetem falai közé a veszprémi közgázosok, ami miatt hálásak az egyetem vezetőinek, hiszen a város egyik legreprezentatívabb helyén rendezhették a bált. Meg is töltötték az aulát, mert nagy létszámú közönséggel, 560 résztvevővel számoltak előzetesen, akik közül 90 diák érettségizik idén.

Mivel születésnapi esemény is volt a szombati jubileumi este, tortaszeletelésre is sort került, de a szokásosnak mondható báli nyitótánc ugyancsak része volt a műsornak. Minden végzős osztály keringőt mutatott be, majd késő estig táncos rendezvényen vehettek részt az egyetem aulájában a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában