"holnapra mindenki más ember lesz"

2020.02.06. 11:00

Kétnapos tájékozódási túlélőpróba a megyében

A légvonalban 54 kilométer hosszú, idei téli kihíváson az előzetes regisztráció alapján 67 csapat vesz részt.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A 232 versenyző fő feladata az éjszakai tájékozódás, a tereptan- és híradóismeretek alkalmazása, valamint a szellemi éberségük és fizikai állóképességük bizonyítása lesz. A MH. 54. Veszprém Radarezred a Veszprémi Honvéd Sportegyesület és a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége támogatásával csapatversenyt hirdetett a Magyar Honvédség, illetve a társ fegyveres szervek hivatásos és nyugállományú tagjai, valamint a meghívott szervezetek tagjai részére.

A verseny megnyitóját tegnap tartották a veszprémi Kossuth laktanyában, ahol Zentai László ezredes köszöntötte a résztvevőket.

– Egyben biztos vagyok, hogy holnapra mindenki más ember lesz. Nem csak azért, mert eltelik egy nap, hanem mert nagyon sok tapasztalással, tanulsággal és akár önismerettel is jár ennek a kihívásnak a teljesítése – fogalmazott a radarezred parancsnoka, aki sérülésmentes, jó versenyzést kívánt az indulóknak, akiket a Kossuth laktanyából buszokkal szállítottak Várpalota térségébe, a verseny rajtjához.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A bakonyi kihíváson az indulóknak számot kell adniuk tereptanból, tájékozódó- és állóképességből, illetve túlélő képességükből. A kiképzést is támogató verseny célja a honvédség és a civilek kapcsolatának erősítése, éppen ezért az idei „54-es kihívásán” a katonák, a NAV, a katasztrófavédelem és rendőrség képviselői mellett tíz civil is elindult. A résztvevőknek főleg éjszaka, kötelező felszereléssel, térkép segítségével kell teljesíteniük a távot.

A nagy szintkülönbségű, sziklás, völgyekkel szabdalt terepen ellenőrző pontokat érintve haladnak végig a versenyzők. Érdekesség, hogy az ellenőrző pontok helyének meghatározását is feladatként kapják a csapatok a kétnapos megmérettetésen.

Az eredményhirdetést is a Kossuth laktanyában tartják majd ma kora délután, a beérkezések függvényében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában