Felerősíti a fiatalok hangját

2020.02.04. 07:00

Közösen együttműködve dolgoznak a hátrányos helyzetű fiatalokért Veszprém megyében

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesülettel a Veszprém megyei kormányhivatal. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Molnár Roland, az egyesület elnöke írta alá hétfőn a megyeházán.

Juhász-Léhi István

Takács Szabolcs kormánymegbízott (balra) és Molnár Roland, az egyesület elnöke írta alá a megállapodást

Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Olyan megállapodást kötünk, amelyben a korábbi években is fennállt a együttműködés néhány pontban – fogalmazott Takács Szabolcs. Mint mondta, egy közösség erejének a legfontosabb és legmeghatározóbb szimbóluma az, ha azok a tagjai, akik kevésbé erősek, számíthatnak a közösség erős tagjaira.

Szerinte mind a megyében, mind Veszprémben olyan közösségben élhetünk, ahol az erős civilszervezetek, az erős vállalkozások, önkormányzatok, vagy éppen a Veszprém megyei kormányhivatal szívesen áll a segítségnyújtás élére. – Nagyon örülök annak, hogy az egyesület felerősíti a veszprémi hátrányos helyzetű fiatalok hangját, és eljuttatja a közösség minden tagjához – jelentette ki Takács Szabolcs kormánymegbízott.

A kormányhivatalnak az a szándéka a megállapodással, hogy kifejezzék társadalmi szerepvállalásukat, illetve olyan segítséget nyújtsanak, ami nem anyagi jellegű. A hivatal évente két alkalommal fogadja az egyesület tagjait a kormányablaknál, ahol ismertetik annak működését és az ügyintézés menetét.Ugyanakkor évente egyszer kölcsönadják a kisbuszukat az egyesületnek, ha rászorulókat kell szállítani. Mindezek mellett a népegészségügyi osztály szakemberei tartanak majd előadást, de frissített kiadványaikkal is segítik a hátrányos helyzetű fiatalokat. Reményeink szerint az együttműködés gyümölcsöző és előremutató lesz, ami bővíthető is, tette hozzá Takács Szabolcs.

Takács Szabolcs kormánymegbízott (balra) és Molnár Roland, az egyesület elnöke írta alá a megállapodást Fotó: Pesthy Márton/Napló

A VVHHFE elnöke, Molnár Roland arról beszélt, nagyon sok segítséget kaptak és kapnak. Fontos az együttműködés, mert a fiatalok nagy része nehezen boldogul a személyi igazolvány, vagy más okmányok elkészíttetésével, ezért fordultam a kormányhivatalhoz, árulta el az elnök, aki újságolta, hogy február 15-én lesz az egyesület 12 éves. Elmondta: idén 37 programjuk lesz, amiből kiemelte a sportnapot, a bált és a jótékonysági sütivásárt. Tavaly 3760 diákot támogattak több mint hárommillió forinttal. A munkát 1700 önkéntes segíti, az aktív tagok száma pedig száz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában