Vediök

2020.02.19. 07:00

Tisztújítást tartottak a a Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzatban

Új elnökséget választott a Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat (Vediök) kedden a városházán.

Marton Attila

Németh Norbert leköszönő alelnök és Simon Noel a tisztújító közgyűlésen

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A szervezet a városháza Kossuth-termében tartotta meg tisztújító közgyűlését. Simon Noel leköszönő elnök az elmúlt két évet értékelve kiemelte, hogy kétszer tartottak adománygyűjtést a Csolnoky Ferenc Kórház Újszülött és Gyermek Intenzív Egységének, és nagy sikerrel, mintegy ötszáz diákot megmozgatva szervezték meg a Veszprémi Középiskolás Ligát több sportágban. Emellett hozzájárultak ahhoz, hogy több diák megismerje az Erasmus+ programot, társszervezői voltak a Fiatalok napjának, és az Európai Szolidaritási Testületnél forrást nyertek el az ifjúsági ház kertjének megújítására, ahol kerekasztal-beszélgetéseket és kertmozit szerveznek nyártól.

Németh Norbert leköszönő alelnök és Simon Noel a tisztújító közgyűlésen
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A tisztújításon tizenöt veszprémi és környékbeli középiskola képviselője vett részt. A közgyűlés Kovács Örsöt (Ipari) választotta a szervezet új elnökének, alelnök Boros Milán (Öveges) és Kubik Sára (Waldorf) lett. Az új elnökség mandátuma két évre szól.

Hegedűs Barbara alpolgármester arról beszélt köszöntőjében, hogy a város terveiben az ifjúsági stratégia frissítése szerepel, ebben a feladatban számítanak a Vediökre. A szervezet munkáját támogató Lélektér Alapítvány elnöke, Takáts Emese kifejtette, a Vediök összekötő szerepet tölt be a veszprémi diákság, az ifjúsági szakemberek és a döntéshozók között.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója hangsúlyozta, a diákönkormányzat tagjainak legfontosabb feladatai közé tartozik a veszprémi fiatalok megszólítása, valamint iskolájuk képviselete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában