Dalok természet és ember viszonyáról

2020.02.27. 07:00

Versek és novellák is elhangzottak Kollár-Klemencz László zenés estjén Veszprémben

A Kistehén zenekar frontembereként megismert zenész irodalmi estjén főként szólólemezeiről válogatott dalokat, valamint több novelláját is felolvasta.

Marton Attila

Fotó: Balogh Ákos

A műsorban a szerző többé-kevésbé a művek megszületésének időrendjében haladt előre, így a program íve a groteszkebb szerzeményektől az ember és természet kapcsolatát vizsgáló művekig terjedt, a gitárjáték pedig a rock and rolltól a legújabb, Ég az erdő című lemez népzenei ihletésű dalait is megidézte.

Előbb az estnek is címet kölcsönző Ember a fán lemezről játszott el két dalt Kollár-Klemencz László, majd első novelláskötetéből olvasott fel.

Kollár-Klemencz László szólólemezeinek dalai mellett megzenésített verseket is játszott
Fotó: Balogh Ákos

A kötet kapcsán elmondta, a 2000-es években forgatókönyvekhez szerzett történeteket, és később ezek az írások adták a Miért távolodnak a dolgok? című bemutatkozó kötetének anyagát, amelyet azóta egy újabb könyv követett. Az irodalmat a zenész-író prózái mellett a Rájátszás együttessel létrehozott művek is képviselték: a műsorban Kemény István és Erdős Virág költő verseinek megzenésített feldolgozásai hangzottak el, valamint Viszockij orosz költő verse is, amelynek Grecsó Krisztián készített új fordítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában