Jobb Veled a Világ

2020.03.11. 11:00

A boldogság órái a Báthory iskolában

A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan. A program mind a tanárok, mind a gyermekek lelki jólétével foglalkozik, sőt a szülők bevonására is lehetőséget nyújt.

Molnár Sándor

A sportiskolás első A és második A osztály énekkara is fellépett a megnyitón

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Boldog iskolák szakmai napjának megnyitóján Barták Péterné, a Báthory István Sportiskolai Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy 2018-ban örökös Boldog Iskola lettek. A tantestület körében igazán népszerű lett a program, amelyhez kellett Fábiánné Morvai Dóra, a boldogságóra helyi elindítója, és egy innovatív, tettre kész, lelkes tantestület, amely adott a Báthoryban. Az igazgató asszony kiemelte még, hogy nagyon fontos, hogy a gyerekek és a tanárok is jól érezzék magukat az iskolában, ezért azon munkálkodnak, hogy mindenki jókedvvel jöjjön be reggel az intézménybe.

Lengyel Adrienntől, a Boldogságóra program menedzserétől megtudtuk, hogy idén 16 helyszínre látogat el az országban a boldogságóra szakmai csapata. Veszprémbe mindig szívesen jönnek, hiszen a Báthory volt az első Boldog Iskola az országban. A koordinátor kitért arra is, hogy évről évre megpróbálják jobbá tenni a szakmai napokat, ezért idén több időt szánnak a gyakorlati részre, és rövidebbek lettek a szakmai előadások. A mostani rendezvény különlegessége, hogy a pedagógusok mellett a szülők részére is szerveznek előadásokat, workshopokat.

A szülőket Családi minták című előadással várták, illetve megismerkedhettek a boldogságórás módszerrel. Céljuk az, hogy fejlesszék a szülők önismeretét, másrészt olyan gyakorlati tudást adjanak át nekik, amelynek segítségével otthon is egyfajta pozitív szemléletet teremthetnek meg a gyerekeikkel.

A sportiskolás első A és második A osztály énekkara is fellépett a megnyitón Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fábiánné Morvai Dóra hozzátette még, hogy a workshopokon a Báthoryban boldogságórákat tartó tanáraik tartanak bemutató foglalkozást azoknak a pedagógusoknak, akik érdeklődnek a program iránt. A rendezvényre előzetesen 90-en regisztráltak, és még a megyehatáron túlról is érkeztek vendégek a szakmai napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában