A Veszprém megyei uszodák, fürdők működésére is kihat a járvány

Az uszodák, fürdők működésére is kihat a koronavírus-járvány, ezért a megye több létesítménye a visszavonásig nem fogad látogatókat.

Polgár Bettina, Marton Attila, Sági Ági, Borsos Renáta

Forrás: pixabay.com

Veszprémben a koronavírus-járványhelyzet miatt március 16-ától, hétfőtől határozatlan időre bezárt a Március 15. utcai uszoda, közölte a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt.

Pápán az uszoda és a termálfürdő március 17-től, keddtől a visszavonásig nem fogad látogatókat, a Várkertfürdő gyógyászatának szolgáltatásai azonban a további utasításig igénybe vehetők.

Balatonfűzfőn a Balaton uszoda egyelőre nyitvatartási időben fogadja az úszni vágyókat. Fenntartója a budapesti központú Nemzeti Sportközpontok. Ez a szervezet hoz döntést az uszoda üzemeltetésről vagy bezárásról. Információink szerint az iskolák bezárásával iskolai csoportok már nem érkeznek az uszodába, de a felnőtt látogatói létszám is sokkal kevesebb a szokásosnál.

Az új koronavírus terjedésének lassítása, illetve mielőbbi megfékezése érdekében az ajkai Kristályfürdőt március 18-tól, szerdától eddig határozatlan időre bezárják. A cégvezető Johanidesz Sándor lapunkkal megosztotta, a városvezetéssel együtt felelősségteljesen döntve, a kialakult rendkívüli helyzet okán határozatlan időre bezárják az élményfürdőt és a fedett uszodát. A cégvezető elmondta, nagyfokú fertőtlenítő takarítást hajtanak végre az intézmény falain belül és elvégzik azokat a karbantartási munkálatokat, amik látogatók hiányában megvalósíthatóak. Johanidesz Sándor hozzátette, az uszoda bezárás mellett a kemping viszont továbbra is üzemel.

Természetesen minden elutazó után teljes körű és kiemelt fertőtlenítést végezve várják a következő vendéget, illetve lakót a teljes biztonság érdekében. Az élményfürdő mellett elterülő zöldövezetben 11 fűthető, 3-6 személyes faház található. A turistákon kívül az itt megszálló vendégek egy része a városban dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában