Az elismerés iránytű a jövő vonatkozásában

2020.03.16. 07:00

Átadták a városi Szabad Sajtó Díjat

Zatkalik Dávid, a vehir.hu portál sportújságírója vehette át a városi Szabad Sajtó Díjat.

Marton Attila

Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át a díjat Zatkalik Dávidnak

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A magyar sajtó napja alkalmából szervezett ünnepségen Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott, ahogy a város sikereihez is hozzájárultak a sajtó munkatársai Veszprémben, úgy a mostani nehéz időszakban is számíthat a közvélemény a megyeszékhelyen dolgozó újságírókra.

Hozzátette, a veszprémi sajtóban dolgozók hosszú évek munkájával felépítették, hogy az olvasók, nézők, hallgatók megbíznak a tőlük kapott információkban.

Az ünnepségen az információszolgáltatás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Szabad Sajtó Díjat vehetett át a polgármestertől Zatkalik Dávid. A méltatásban elhangzott, az újságíró a vehir.hu több mint egy évtizedes történetében a kezdetek óta jelen van, jelenleg a sportrovat felelős szerkesztője. Munkáját magas fokú szakértelem, precizitás, valamint az online újságírásban elengedhetetlen gyorsaság jellemzi, hangzott el a laudációban. Pohárköszöntőjében a díjazott kiemelte, az elismerés iránytűként szolgál számára a jövőben is, hivatására szolgálatként tekint.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere adta át a díjat Zatkalik Dávidnak
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Gózon Ákos, az Élet és Tudomány folyóirat veszprémi származású főszerkesztője arról beszélt, minden híresztelés ellenére az újságírásnak van jövője. Úgy vélte, a sajtó a kultúra egyik legfontosabb szereplője: példaként erre Veszprémet hozta, ahol szerinte a helyi sajtónak is szerepe volt, hogy Veszprém nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet.

Az ünnepségen Porga Gyula polgármester két, rövidesen nyugdíjba vonuló sajtóst, Zwicker Tamás fotóst és László Péter újságírót, a városi hetilap munkatársait is köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában