Az ivóvízre nem jelent kockázatot a vírus – A Bakonykarszt közleménye

A Bakonykarszt Víz- és Csatornamű Zrt. facebook oldalán tett közzé közleményt az elmúlt hetek eseményeivel kapcsolatban.

veol.hu

Az oldalukon megjelentetett közleményt változtatás nélkül közöljük:

„T Á J É K O Z T A T Ó

Felhasználóink részére, a koronavírus terjedésével kapcsolatban

Tisztelt Felhasználóink!

A BAKONYKARSZT Zrt. ezúton értesíti Önöket, hogy a hazai és nemzetközi vizsgálatok és tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy a közüzemben szolgáltatott ivóvízre nem jelent kockázatot a koronavírus!

Ezúton megerősítjük, hogy Társaságunk az általunk üzemeltetett vízbázisokból képes biztosítani a folyamatos és egészséges vízellátást a felhasználók számára.

A BAKONYKARSZT Zrt. mint a Magyar Víziközmű Szövetség tagszervezete, folyamatosan kap információkat nem csak a magyarországi, de a külföldi koronavírus helyzetről is.

Az EurEau (az európai nemzeti víziközmű szövetségek összefogó szervezete) szakértői között zajló információcsere a koronavírussal kapcsolatban is folyamatosan zajlik. A szakemberek egyértelműen támogatják azt az álláspontot, mely szerint a vírus nem jelent kockázatot a közüzemi ivóvíz szolgáltatásra, ezáltal a csapvíz fogyasztására.

Társaságunk kizárólag felszín alatti vízbázisokból, nagyrészt mélyfúrású kutakból szolgáltatja az ivóvizet. Vízbázisaink jól körülzárt, rendszeresen ellenőrzött belső védőterületekkel vannak körülvéve. Ezekre a területekre a belépés mindenkor tiltott volt, mely tiltást továbbra is fenntartjuk. Vízbázisaink ellenőrzéséről a jelenlegi helyzetben még fokozottabban gondoskodunk.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy a BAKONYKARSZT Zrt. elkészítette a koronavírus fertőzés terjedése esetén alkalmazandó intézkedési tervét. Ezen intézkedési terv a pandémiával kapcsolatos általános tudnivalókat, a szükséges megelőző intézkedéseket és azok elrendelésének rendjét, a felkészülési időszak feladatait, a különböző szintű fertőzésveszély, illetve fertőzöttség esetén a szükséges tennivalókat egyaránt tartalmazza.

A járvány kiszélesedése esetén elképzelhető, hogy a személyes részvétellel történő ügyfélszolgálati tevékenységet fel kell függesztenünk, így már most felhívjuk Tisztelt felhasználóink figyelmét arra, hogy a víziközmű szolgáltatással kapcsolatos ügyintézéshez válasszák első sorban az on-line felületeinket, illetve a call-centerünket!

Mivel a BAKONYKARSZT Zrt. alapszolgáltatást nyújt felhasználóinak, ezért számunkra a legfontosabb megóvni a munkatársakat a fertőzéstől, vagyis megőrizni a munkára képes állapotukat. Ezért például elrendelésre kerülhet, – annak érdekében, hogy minél kevesebb személyes kontaktus jöjjön létre – a vízmérőcsere folyamat, vagy a vízmérő leolvasások átmeneti szüneteltetése, továbbá minden olyan feladat, melyek nem feltétlenül szükségesek a napi működéshez. Nem kockáztathatjuk azt, hogy a fertőzés elérje a csőtörések helyreállításában, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás területén dolgozó kiváló felkészültségű szakembereinket.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában