Már ötévesen lovagolt

2020.03.03. 11:00

Elismeréssel díjazták a nagyvázsonyi senior egyesület elnökét

Díjátadó gálát és partit rendezett a Magyar Lovassport Szövetség a hétvégén. A Millennium Házában megtartott estét azok tiszteletére szervezték, akik munkájukkal és eredményeikkel hozzájárultak a magyar lovassport és a lovastársadalom fejlődéséhez.

Molnár Sándor

Wágenhoffer Ágnes és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a díjátadón Fotó: lovasszövetség.hu

Fotó: HAJDU KRISZTINA

A gálán Wagenhoffer Ágnes Gróf Széchenyi István Emlékérmet vehetett át a lovastársadalom érdekében hosszú távon kifejtett nemzetközi szintű, kimagasló munkásságáért. A nagyvázsonyi díjazott S1. osztályú díjlovagló bíró és a Senior Lovasok Egyesületének elnöke is.

A 30 fős, olimpikon tagokkal is rendelkező egyesület célul tűzte ki az ország területén kiemelkedő, elismert lovas szakemberek gazdag tapasztalatinak széles körű hasznosítását és a lovaskultúra terjesztését.

– Nagyon meglepődtem és örültem a díjnak. Úgy érzem, hogy ezzel nemcsak mint a lovasseniorok elnökét ismertek el, hanem a vidék megbecsülését is érzem ebben, aminek külön örülök. A vidéki versenyeken vagyok versenybíró, itt foglalkozom többnyire tanítványokkal és edzőtáborokat is itt tartok – nyilatkozta lapunknak Wagenhoffer Ágnes, aki a nagyvázsonyi iskolában tartott lovasoktatást és még nem mondott le arról a tervéről, hogy az iskolai testnevelésórák keretében bevezessék a lovasoktatást.

Wágenhoffer Ágnes és Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke a díjátadón Fotó: lovasszövetség.hu

A díjazott egyébként lovas­családba született, és már ötévesen bemutatót lovagolt – a nyolcszoros magyar bajnok díjlovagló, és az első budapesti Spanyol Lovasiskolát alapító – édesapja, Magyar Imre lovastornász csapatában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában