Megújul a sportcsarnok

2020.03.11. 11:00

Energetikai korszerűsítésen esik át öt pápai önkormányzati épület

Öt épületet érint a pápai önkormányzat energetikai projektje. Négy helyszínen már megvalósult a kivitelezés, míg az ötödiknél, a Városi Sportcsarnoknál a szakemberek átvették a munkaterületet.

Polgár Bettina

A munkálatok miatt rövid időre majd teljesen le kell zárni a sportcsarnokot

Fotó: Polgár Bettina/Napló

A papa-ma.hu tájékoztatása szerint az Egyesített Szociális Intézmény Vörösmarty úti és Teveli úti otthonházánál, a Jókai Mór Városi Könyvtárnál, illetve a Nátus Konyhánál már befejeződött a kivitelezés, és a múlt héten a Városi Sportcsarnoknál is átvették a munkaterületet a szakemberek. Jelenleg az előkészületeket végzik, lezárták a felvonulási területet az épület hátsó részén, a látványos munkavégzés pedig jövő héten kezdődhet.

Szabadkai Verita, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ igazgatója kifejtette, örömmel fogadták a felújítás hírét, hiszen a sportcsarnok száz százalékos kihasználtsággal működik. Mint mondta, a munkálatok miatt rövid időre teljesen le kell zárni az épületet, ezzel kapcsolatban már megkezdték az egyeztetéseket az érintett intézményekkel, sportszervezetekkel, amelyeknek tagjai rendszeresen használják a létesítményt.

Áldozó Tamás, Pápa polgármestere kiemelte, egyértelmű volt, hogy a város legnagyobb terű önkormányzati fenntartású épülete, a sportcsarnok bekerül az energetikai projektbe. – Elemi érdekünk, hogy korszerű körülmények között tudjuk működtetni a létesítményt – hangsúlyozta. A város vezetője megjegyezte, az energetikai beruházáson túl az épület tetőhéjazatát is megújítják. Ez nem része a projektnek, önkormányzati fejlesztésként valósul meg.

A munkálatok miatt rövid időre majd teljesen le kell zárni a sportcsarnokot
Fotó: Polgár Bettina/Napló

A beruházás műszaki tartalmáról Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője adott tájékoztatást. – Padlásfödém-szigetelést, a tetőteret határoló vízszintes síkszigetelését, belső mennyezetszigetelést tartalmaz a felújítás. Emellett a nem fűtött padlástér oldalfalait is szigeteléssel látják el a szakemberek. A projekt része a fűtési rendszer korszerűsítése új kazánnal, hőcserélő beépítésével. Talán a legnagyobb jelentőségű beruházási elem a napelemek telepítése lesz. Összesen 192 darab napelemet helyeznek el az épület tetején – magyarázta Rádi Róbert.

Az ügyvezető megjegyezte, ezzel párhuzamosan elkezdik a tetőhéjazat-felújítást. Ezt a munkát szakaszosan végzik, hogy elkerüljék az esetleges beázásokat. A 275 millió forint értékű beruházásnak június végére kell elkészülnie.

Az öt épületre vonatkozóan egyébként az energetikai beruházások költsége jelenleg 643 millió forintnál tart, amit az erre a célra elnyert 299 millió forintos európai uniós támogatás mellett saját forrásból, illetve hitelből finanszíroz a pápai önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában