Fertőtlenítik a pápai óvodákat

A veszélyhelyzet ellenére még mindig sokan tartózkodnak az utcákon – mutatott rá Unger Tamás, Pápa alpolgármestere a szerdai sajtótájékoztatón.

Polgár Bettina

Unger Tamás, Pápa alpolgármestere

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Unger Tamás elmondta, a város honlapján és Facebook-oldalán közzéteszik a járvánnyal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Kiemelte, a hét további részére senki nem igényelt felügyeletet a városi óvodákban, ezért az óvodák erre a hétre bezárnak, a jövő héten pedig minden tagóvodában fertőtlenítési takarítást végeznek. Legközelebb március 30-tól lehet ismét felügyeletet igényelni.

Hozzáfűzte, a következő héten előreláthatólag négy kisgyermeket kell majd bölcsődében elhelyezni, erre a célra a Bóbita Bölcsődét jelölték ki. Ezzel együtt a Fenyveserdő Bölcsődéhez tartozó konyha bezár.

Elhangzott, a piaccsarnokban működő üzletek elérhetőek lesznek, az asztalokról történő élelmiszerárusításban sem lesz változás, a sátras árusítás viszont péntektől szünetel.

Az alpolgármester szólt a játszóterek lezárásáról, az egészségügyi alapellátást érintő változásokról, az idősek kiemelt védelméről, illetve ismertette: a helyi tömegközlekedés hétfőtől tanszüneti menetrend szerint üzemel.

– Ne gondoljuk, hogy a járvány el fog kerülni bennünket! Rendeltek már el a városban és a járásban járványügyi megfigyelést, illetve szállítottak el mind a pápai kórházból, mind pedig háziorvosi utasításra koronavírus-gyanús beteget az ajkai kórházba. A kezelésükről, eredményeikről nincsenek információink, de a gyanú már önmagában elegendő, hogy a felelősséget átérezzük. Mindenki maradjon otthon, ez most a legfőbb segítség! – zárta Unger Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában