Koronavírus a nagyvilágban IV. rész: Helyzetjelentés Nagy-Britanniából

Angliában élő olvasónk is írt, milyen a helyzet, mit tapasztalnak kint a koronavírus járvány okozta helyzetben.

Szauer Annamária

A boltoknál sorban állnak az emberek

Fotó: Varga-Fox Zsófia/olvasónk

Varga-Fox Zsófia Badacsonytomajról került az angliai Lutonba, pénteken írta meg tapasztalatait:

A pánik vásárlás már itt is javában elkezdődött. Reggel nyolckor, amikor a bolt kinyitott, már hosszú sorok fogadtak minket. Rengeteg áru hiánycikk, nehezen lehet kapni tojást, húst, lisztet és wc-papírt.

A boltoknál sorban állnak az emberek
Fotó: Varga-Fox Zsófia/olvasónk

Az iskolákat, bölcsődéket, éttermeket és pubokat bezárták.

Egy adóügyekkel és tanácsadással foglalkozó cégnél dolgozom, a múlt héten már csak itthonról dolgozhattunk, az irodánkat határozatlan időre bezárták.

Fotó: Varga-Fox Zsófia/olvasónk

Úgy látom, rengetegen nem veszik komolyan az önkéntes karantént, ugyanúgy megtartják a családi és baráti összejöveteleket, az utcán a gyerekek együtt játszanak.

Mi a múlt héten már nem mentünk sehová, egy nagyobb besárlást ejtettünk csak meg a hét elején, úgy hogy most két hétig nem kell elhagyni az otthonunkat.

A hírekben azt mondják, hogy az idei tanévre már valószínűleg nem fognak újra kinyitni az iskolák. Az érettségi vizsgához hasonló GCSE-t is felfüggesztették.

Sok a pánikvásárló
Fotó: Varga-Fox Zsófia/olvasónk

Áprilisban repültünk volna haza, de a járatunkat törölték, ahogy látom az elkövetkező három hónapban biztos nem fogunk tudni hazalátogatni. Talán még ennél hosszabb ideig sem.

Természetesen, amíg nem biztonságos utazni és a fertőzés veszélye fenn áll, nem fogunk repülőre ülni.

Anita Londonból jelenti

Anita Londonban él, Pápáról ment ki dolgozni az Egyesült Királyság fővárosába. Két társával egy közösségi oldalt is működtet, amellyel a kint élő (főleg karanténba került) magyaroknak szeretnének segíteni. Mint mondja, március 23-a éjféltől kijárási tilalmat vezettek be az Egyesült Királyságban. A napokban az emberek egymás hegyén-hátán tolongtak az áruházak előtt, a parkba és tengerpartra jártak csoportosan. Ennek eljött a böjtje, mától csak alapvető élelmiszerekért és munkába lehet kimenni a lakásból, napi egyszer a parkba, de csakis egy háztartásbeli társaságában.

Anita Pápáról ment ki Londonba

Ha ön is szeretne üzenni az itthon maradtaknak, üzenetét a [email protected] e-mail címre várjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában