Most Pápán is az idősek védelme a legfontosabb

A járványügyi veszélyhelyzetben kiemelten fontos a szociális szféra dolgozóinak és ellátottjainak védelme. A lakosság ehhez pénzbeni és tárgyi adományokkal is hozzájárult az elmúlt időszakban.

Polgár Bettina

Lőrincz Dániel és Szalainé Tihanyi Andrea kiemelte, most az idősek védelmealegfontosabb

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Lőrincz Dániel, az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, fő tevékenységi körük az adományozók által felajánlott javak felhasználása az ellátás minőségének javítása érdekében. Hozzátette, a jelenlegi helyzetben nagyon fontos a szociális szféra védelme, az adományok pedig hozzájárulnak a megfelelő higiéniai körülmények biztosításához, a védőeszközök beszerzéséhez és többek között a különböző szállítási szolgáltatások igénybevételéhez.

Szalainé Tihanyi Andrea, a pápai egyesített szociális intézmény (ESZI) vezetője megjegyezte, intézményegységeikkel fontos szerepet játszanak az alapítvány életében, hiszen az ESZI működésével lefedi a városban azt a területet, amely a járvány elleni védekezés szem­pont­jából a legkiemeltebb. Ide tartozik az intézményben lakó idősek mellett a város 65 éven felüli lakosságának védelme, továbbá az otthonukban ellátást igénylő szépkorúak, de ide sorolhatók azok a családok is, melyek mindennapos segítségre szorulnak.

– Az alapítvány segítségével döntünk arról, hogy a befolyt összegből hol és milyen mértékben kell segítséget nyújtanunk. Hetente két alkalommal kapok értesítést az alapítványhoz beérkező adományokról, az április 15-ei állás szerint 2,5 millió forint jött össze – mondta Szalainé Tihanyi Andrea. Hozzáfűzte, nemcsak pénzbeni támogatásokat kapott az alapítvány: érkezett tárgyi felajánlás, és volt, aki húsipari termékekkel, mézzel vagy éppen tartós élelmiszerrel kedveskedett a rászorulóknak. Emellett több olyan vállalkozótól is érkezett megkeresés, akik szakértelmüket ajánlották fel, és egyebek mellett a fuvarozásban nyújtanak segítséget, illetve a közelmúltban egy személygépkocsit is kapott a család- és gyermekjóléti központ az egyik pápai autószalontól.

Lőrincz Dániel és Szalainé Tihanyi Andrea kiemelte, most az idősek védelme a legfontosabb Fotó: Polgár Bettina/Napló

– Az adományokból a szakmai egyeztetések után 80 százalékban idősek részesülnek, kisebb részben pedig többgyermekes vagy nehéz helyzetben élő családok. Az idősek védelme most a legfontosabb – hangsúlyozta Szalainé Tihanyi Andrea. Hozzátette, ha a járvány véget ér, egy teadélutánon szeretnék megköszönni támogatóiknak a felajánlásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában