Nőtt a fertőzöttek száma – Szerdai híreink a koronavírussal kapcsolatban Veszprém megyéből

Hetek óta a koronavírus-járvánnyal és a megelőzésére tett intézkedésekkel van tele a sajtó. Összeszedtük a témához kapcsolódó szerdai Veszprém megyei híreket.

Balog Regina veszprémi szakgyógyszerész a náluk kapható maszkot és kézfertőtlenítőt mutatja

Fotó: Balogh Ákos/Napló

50 fertőzött Veszprém megyében

A koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint szerda reggelre 50 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma Veszprém megyében.

Országosan 2284 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 14 idős krónikus beteg. Ezzel 239 főre emelkedett az elhunytak száma, 390-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 850 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 61-en vannak lélegeztetőgépen.

Gelencsér András: A világjárvány átalakíthatja a gazdaság alapvető működését

Az elmúlt hetekben egyértelművé vált, hogy a koronavírus-járvány hatására csökken a környezetszennyezés. A teljes cikket ide kattintva olvashatja.

Megyei körkép: csökkenhet a szájmaszkok ára

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Korlátozott számban érkeztek maszkok az elmúlt hetekben, viszont a napokban kaptunk egy szállítmányt többször használatos maszkból. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Huszonhatezer veszprémi háztartásba érkeztek meg a maszkok

Minden háztartásba megérkeztek az önkormányzat által kiosztott maszkok szerdán. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Nagy értékű adományt kapott a megyei kórház egy veszprémi cégtől

Több százezer forint értékben vásárolt eszközöket a Csolnoky kórháznak egy veszprémi vállalkozás. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Most Pápán is az idősek védelme a legfontosabb

A járványügyi veszélyhelyzetben kiemelten fontos a szociális szféra dolgozóinak és ellátottjainak védelme. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Folyamatos a szemétszállítás és fertőtlenítés Balatonfüreden

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Zökkenőmentesen történik a hulladékszállítás, és fertőtlenítik a forgalmas helyszíneket Balatonfüreden. A teljes cikket ide kattintva olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában