hosszú távra terveznek

2020.05.27. 17:30

Biztonságos kutyafuttatót alakítanak ki a megújuló Gulya-dombon

A Verga Zrt. bekerített kutyafuttatót alakít ki a Gulya-dombon, a kutyások, valamint a sétáló kisgyermekes családok és a futók közötti konfliktusok megelőzése érdekében. Az erdőgazdaság a városüzemeltetés és a lakosság részéről érkező panaszokra is reagált ezzel az intézkedéssel.

Molnár Sándor

Knolmayer Imre és Támton László az erdőgazdaság munkatársai szerelték fel a bekerített terület kapuját

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A Gulya-dombi Parkerdő egyik fátlan területrésze évtizedek óta kutyafuttatásra szolgál, rajta az ebeknek épült akadályelemekkel. A tapasztalatok szerint a parkerdő látogatottsága folyamatosan nő, a járványügyi helyzet pedig további látványos növekedést hozott. Ez sajnos több alkalommal a gyerekes családok, a futók és a kutyatartók közötti konfliktushoz vezetett, mivel a kutyatulajdonosok egy része – megszegve a jogszabályi előírásokat – póráz nélkül szabadjára engedi a kutyáját a parkerdőben. A további konfliktusok megelőzése érdekében az erdőgazdaság – hatósági engedély birtokában – a 2500 négyzetméteres terület bekerítése mellett döntött, hosszú távra megteremtve ezáltal a biztonságos kutyafuttatás lehetőségét.

– Ez a terület egyrészt arra szolgál, hogy a kutyatartók nyugodtan tudjanak egymással beszélgetni, mert nem kell attól tartaniuk, hogy a kutyájuk elszökhet. Az ebek pedig önfeledten szórakozhatnak, mert a gazdájuk nem hívja folyamatosan vissza őket. Másrészt elsimulhat az a konfliktus is, ami a sétálók, futók, illetve a kutyájukat szabadon ereszteni vágyók között volt eddig – mondta el megkeresésünkre Ugron Ákos Gábor a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, aki kitért arra is, hogy praktikus, de masszív, rongálásbiztos kerítést építettek, mert a népszerű kirándulóhelyen sajnos előfordul a vandalizmus is. Legutóbb például padokat feszítettek fel a helyükről és korlátokat törtek össze az egyik pihenőhelyen. A bekerített kutyafuttató akkor lesz teljesen kész, ha kicserélték a régi akadálypálya elemeket, és helyükre kerülnek a kutyatulajdonosok részére készülő padok is, ami a nyár elejére várható. Május 25-én felszerelték a könnyen nyitható, de a kutyák kiszökését meggátló kaput, így már nyugodtan elengedhetők a négylábúak a bekerített területen.

Knolmayer Imre és Támton László az erdőgazdaság munkatársai szerelték fel a bekerített terület kapuját Fotó: Molnár Sándor/Napló

Jó hír a Gulya-dombi Parkerdőbe látogatóknak, hogy az erdőgazdaság egy sikeres GINOP-os pályázatnak köszönhetően várhatóan a nyár végére teljesen megújítja a focipálya melletti játszóteret és új esőbeálló is készül. Lecserélik továbbá az erdei bútor garnitúrákat, valamint az erdei tornapálya leromlott állapotú eszközei helyére új kültéri fitnesz gépek kerülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában