rengetegen helyezték el a kegyelet virágait

2020.05.30. 21:09

Eltemették az ajka-padragkúti baleset vétlen sofőrjét – összetört a család

Eltemették a 48 éves ajka-padragkúti férfit, akinek a gyanú szerint egy 30 éves ittas ajkai sofőr miatt kellett meghalnia Ajka-Padragkúton, egy közlekedési balesetben május 24-én késő este.

Kovács Erika

Ellepték a kegyelet virágai a fiatalember sírját a szombati temetésen

Fotó: Györkös József

A vétlen férfit családja, rokonai, barátai, ismerősei és az egész országból érkezett veteránautós klubtársai kísérték utolsó útjára szombaton a csékúti temetőben, ahol rengetegen helyezték el a kegyelet virágait. A család összetört.

A balesetről korábban megírtuk, meghalt egy BMW 48 éves ajka-padragkúti sofőrje Ajka és az említett városrész között, amikor összeütközött egy Opellel május 24-én, vasárnap késő este. A rendőrség félpályás útlezárás mellett helyszínelt, mindegyik autóban csak a vezetők utaztak.

Az Opel, amit egy 30 éves ajkai férfi vezetett, átment Ajka-Padragkúton egy kanyarban a szemközti sávba, ahol nekiütközött a BMW-nek. Úgy tudjuk, egy régebbi típusú, veterán BMW-ben halt meg a vétlen sofőr.

Ellepték a kegyelet virágai a padragkúti férfi sírját a szombati temetésen Fotó: Györkös József

A rendőrök az ajkai férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították. Ellene eljárás indult, amelyben indítványozták a letartóztatását. A férfi, aki felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt áll, nyomkövetővel házi őrizetben van, erről döntött a bíróság. Az ittas járművezetés elkövetőjére a törvény szerint két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A végzés nem végleges, mert az ügyész a súlyosabb kényszerintézkedés miatt fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában