európai színvonal

2020.05.21. 12:21

Megújul a Bahart flottája, modern hajók szállítják majd az utasokat

Új kompok közlekednek Szántód és Tihany között akár a következő évben, de legrosszabb esetben 2022-ben, derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség honlapjáról, ahol Guller Zoltán, a MTÜ vezérigazgatója podcastjából egyebek mellett megtudtuk, a Balatoni Hajózási Zrt. hajói 50 évesek, a karbantartásuk sok pénzt igényel.

Kovács Erika

Ez nem méltó sem a Balatonhoz, sem az országhoz. Cél, hogy a Bahartból európai szintű hajózási társaság jöjjön létre.

Megérkeztek az új hajóflotta prototípustervei, elkészült a műszaki dokumentáció arról, hogyan fog kinézni a komp, a katamaránok és a Bahart zászlóshajója, A nagy ívű, 2030-ig tartó fejlesztés célja, hogy európai színvonalú hajózási feladatokat tudjon ellátni a Bahart.

Fotó: Bahart

Heteken belül kiírják a közbeszerzést a hajók gyártására. A tervek szerint 2021-ben, rosszabb esetben 2022-ben Szántód és Tihany között már az új kompok közlekednek, ekkorra mindkét rév környéke is megújul és európai színvonalú lesz. – Meg fogjuk rendelni az első kis katamaránokat, amelyek Balatonfüred-Keszthely és Siófok körzetében közlekednek majd – fogalmazott podcastjában a vezérigazgató.

A Bahart a témában megkeresésünkre közölte, a hajóflotta, ami 21 személyhajóból és négy kompból áll, főként a nyári szezonban intenzív forgalmat bonyolít le. A Bahart évente mintegy kétmillió utast szállít, ezért kiemelten fontos, hogy a hajók zavartalanul, üzembiztosan lássák el a feladatukat. Így a hajóflotta fejlesztése kiemelt prioritást élvez a vállalatnál a következő években, ennek első lépése a koncepciótervek elkészítése.

Fotó: Bahart

Az egyedi tervezésű járművek a legújabb, uniós előírásoknak is megfelelő motorokkal felszerelt, korszerű műszaki berendezésekkel ellátott, modern hajók lesznek, és reményeik szerint hosszú évtizedekig megbízhatóan működnek a balatoni vízi közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában