Segélyalapot hozott létre a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém

A Veszprém-Balaton régióban aktívan tevékenykedő Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Közhasznú Egyesület számos alkalommal indított olyan akciót, amely a közvetlen környezete gyors és hatékony támogatását célozta. A járvány okozta krízishelyzetben első reakciója a segítség megszervezése volt.

Napló

Forrás: pixabay.com

- A klub és a régió számos támogatásra szoruló intézménye, közössége között hagyományosan kiváló a kapcsolat. Egyesületünk fennállása alatt több alkalommal nyújtottunk segítséget jótékonysági akcióinkkal – mondta Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Közhasznú Egyesület elnöke.

- A vírusveszély olyan helyzetet teremtett, amelyet talán öregjeink sem éltek még át. Embert és erőforrásokat nem kímélő időket élünk, ahol a félelem és a tehetetlenség lett úrrá az embereken. Veszprém megye egészségügyi ellátó-központjainak minden dolgozója keményen helyt állva, erejét megfeszítve próbál úrrá lenni a helyzeten, az önkormányzatok pedig a szociális ellátástól kezdve az egészségügyi megoldásokon keresztül a pénzügyi támogatásokig szinte minden területen próbálnak segíteni a lakosságon. Persze vannak olyan speciális, helyi szinten jelentkező problémák és feladatok, melyek azonnali megoldása sürgős és fontos lenne. Klubtagjainkkal azon gondolkodunk, hogyan tudnánk a lehető legeredményesebben felhasználni a saját és a támogatóink által rendelkezésre bocsátott erőforrásokat mind tevékenységben, mind anyagi források tekintetében, hogy minél hatékonyabb tudjunk segítséget nyújtani.

A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém „Veszprém Megyei Civil Összefogás Segélyalap” elnevezéssel létrehozott egy olyan pénzügyi alapot, amely egyrészt a rászorulók részére történő eszközbeszerzéshez biztosít anyagi fedezetet, másrészt igyekszik a kimagaslóan áldozatos munkát végző orvosok, ápolók, rendőrök, mentők, katonák munkáját támogatni.

Hartmann Péter egyesületi elnök arra kéri eddigi, illetve jövendőbeli támogatóit, hogy adományaikkal segítsék az alap eredményes működését. A Veszprémi Törvényszék bejegyző végzését már kézhez kapták a klub közhasznú státuszának bejegyzéséről. Ennek tudatában folytatják jószolgálati tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában