Tartalékosok is segítenek a vírus elleni védekezésben, előszűrő sátrat állítottak fel a füredi kórháznál

A Magyar Honvédség aktív és tartalékos katonái állítottak előszűrő sátrat a balatonfüredi Állami Szívkórház udvarán.

Balogh Ákos

Fotó: Balogh Akos

Számos egészségügyi intézmény kérte a katonák segítségét, hogy a bejárataiknál előszűrő pontot tudjanak létesíteni a 63M típusú katonai sátrakban, így történt ez Balatonfüreden is, ahová az MH 54. Veszprém Radarezred katonái és az Önkéntes Műveleti Tartalékos katonák hétfőn délelőtt állítottak fel egyet.

Lőrincz János őrnagy kórházparancsnok kiemelte, a sátorállítási feladatokban az aktív állomány mellet tevékenyen részt vettek az Önkéntes Műveleti Tartalékosok is, az így felállított sátor pedig az Állami Szívkórházba mentővel érkező betegek előszűrő állomásaként funkcionálhat.

A sátrat az intézmény a kórházparancsnokon keresztül igényelte meg az Operatív Törzstől, miután megnövekedett a mentőforgalom és a beáramló betegeknél ki kell szűrni kik azok, akik nem csak az alapbetegségükkel érkeznek, hanem esetlegesen a COVID19 fertőzéssel is.

A sátorban egy előszűrésnek vetik alá a beérkezőket, itt döntik el milyen irányba indulhat el a beteg. A kórházban elkészítették az izolált részt melybe azokat tudják elkülöníteni akik esetlegesen koronavírus fertőzéssel érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában