Megvédve bemutatni

2020.05.20. 11:00

Új projekt indulhat a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban

Egy nyertes KEHOP pályázat eredményeként új projekt indulhat a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BfNPI) területén. A dél-balatoni projektre vissza nem térítendő támogatás formájában több mint 394 millió forint áll rendelkezésre.

Napló-információ

13 x 18 cm (2)

Forrás: BfNPI

Fotó: lmezei

A projekt közvetett, hosszú távú célja, hogy természeti örökségünk, illetve a hazai Natura 2000 ökológiai hálózat ismertségét és társadalmi elfogadottságát javítsa a Berek Világa Látogatóközpont bemutatóhely kialakításával.

Fotó: BfNPI

Az igazgatóság alaptevékenységei között a természetvédelmen túl megtalálható a természeti értékek bemutatása, valamint a szemléletformálás és a környezeti nevelés is. Az igazgatóság ezért fontosnak tartja olyan látogatóhelyek létrehozását, valamint tanösvények kialakítását, ahol bemutathatók az adott élőhely különlegességei, jellemzői – anélkül, hogy a környezetet a látogatók megterhelnék.

A BfNPI a fenntarthatóság szemléletmódjának és terjesztésének elkötelezett támogatója. A „megvédve bemutatni” elvvel a dél-balatoni térség szezon- és időjárás-független kínálatát tervezi bővíteni a Fonyód, Ordacsehi helyszínen megépülő Berek Világa Látogatóközpontjával.

A Berek Világa Látogatóközpont bemutatóhely látványterve Fotó: BfNPI

A Natura 2000 ökológia hálózat jelenleg hazánkban sajnos szinte ismeretlen. A projektben vállalt új, hiánypótló látogatóhely életre hívása Ordacsehiben, illetve a helyi közösségek és a látogatók aktív bevonása a tervezett szemléletformáló rendezvények segítségével lehetőséget biztosít ennek megváltoztatására.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával és hazai központi költségvetési előirányzat társfinanszírozásával valósulhat meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában