munkaközösséget hoznak létre

2020.06.19. 11:00

Angol nyelvi képzésen vesznek részt az ajkai óvónők

Idegen nyelvi képzésen vesz részt az Ajka Városi Óvoda öt pedagógusa, akik két intézményegység két-két csoportjában rendszeresen angol nyelvi foglalkozásokat tarthatnak.

Tisler Anna

Forrás: pixabay

Az óvodában van tapasztalat az idegen nyelvi foglalkozásokról, jelenleg a 32 gyermekcsoport közül egyben tanít már angol nyelvi képesítéssel rendelkező óvodapedagógus. Ráczné Németh Csilla óvodavezetőtől megtudtuk, a képzéssel az elsődleges céljuk, hogy az óvodapedagógusok közül többen váljanak képessé az idegen nyelvi oktatásra.

A munkatársak között végzett felmérés alapján egy dolgozó 14 napos külföldi módszertani továbbképzésen, négyen kéthetes nyelvtanfolyamon vesznek részt. A kurzusok elvégzését követően a gyermekcsoportokban történő idegen nyelvi fejlesztéshez éves tervet dolgoznak ki, tematikával, foglalkozástervekkel. Angol nyelvi munkaközösséget hoznak létre, a kisgyermekkori angol nyelvi fejlesztés eredményességét an­golnyelv-tanár, nyelviskola bevonásával érik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában