körkép

2020.06.11. 20:00

Izolációs légzésvédő készülékeket kaptak a nagy balatoni kórházak

A gépeket a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) adta át, egyelőre virtuálisan, a június 11-i videokonferencián.

Kovács Erika

Forrás: VMSZ

A nagy értékű berendezéseket a Földgázszállító (FGSZ) Zrt. támogatásával vásárolta meg a szakszolgálat, és mindegyik intézmény négy komplett felszerelést kapott. A kórházak képviselői nagy örömmel fogadták a dolgozóik egészségét védő készülékeket.

Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Erről Bagyó Sándor, a VMSZ elnöke tájékoztatta lapunkat, aki maga is részt vett a beszélgetésen. Felidézte, a beszélgetésbe bekapcsolódott Fogas János, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főorvosa, Kiss Miklós, a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház adjunktusa, Kovács Tamás, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főorvosa, valamint Ferencz I. Szabolcs, az FGSZ elnök-vezérigazgatója.

Különleges, légzésvédelmet szolgáló eszközöket kaptak a balatoni megyék nagy kórházai, amelyek védenek a fertőzések ellen is Fotó: Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata

Valamennyien elismeréssel beszéltek a különleges készülékről. Az izolációs légzésvédő készüléket tűzoltóknak, sürgősségi szolgálatoknak, bányászoknak fejlesztették ki, amelynél zárt rendszerből történik a levegőellátás, ezért szennyezett, oxigénhiányos térben is használható. Kétféle típusa van, a palackos, sűrített levegős, és a hálózati csatlakozással működő, nyomólevegős eszköz.

A VMSZ kiemelt céljának tekinti, hogy a kórházi dolgozók légzésvédelmét szolgáló eszközök, amelyekkel kivédhetik a fertőzéseket is, a három balatoni megye legnagyobb kórházaiban is működjenek. – Nagy öröm számunkra, hogy a cég megkeresésünkre azonnal támogatást nyújtott, mondta az elnök. Az eszközök használatát oktatásokon mutatják majd meg a kórházi dolgozóknak, a tényleges átadást pedig a közeljövőben tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában