Nem állt le a fejlesztés

2020.06.15. 07:00

Sümeg a járványidőszak alatt is tovább épült-szépült

A járvány után kezd újraéledni a város. A múlt héten még nyolcan voltak karanténban, mindannyian külföldről érkeztek haza. Minderről a polgármester adott tájékoztatást.

Tóth B. Zsuzsa

A belvárosi körforgalmi csomópont – melyet a közelmúltban vehettek használatba a közlekedők – felújítása már régóta időszerű volt

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az óvodában már több mint 81 gyermek van, hét a bölcsődében, így az intézmény elérte az ötvenszázalékos telítettséget. – A nyári időszak miatt valószínűleg a teljes létszámot már nem érjük el. Nyáron nyitva lesz az óvoda, hiszen bizonyára sok szülőnek elfogyott már a szabadsága, várhatóan a szokásosnál több gyermek lesz.

Az idősotthonban továbbra sincs koronavírusos beteg. Talán elmondhatjuk hamarosan, hogy a veszélyhelyzet végére értünk. A közterekre kihelyezzük a padokat, hiszen elindul az idegenforgalom. A püspöki palota felújítása folyamatban van, jövőre megnyitják, és remélem, hogy két év múlva már a vár felújított keleti szárnya is várja a vendégeket. Turisztikai szempontból teljesen megújult városközpontja lesz akkorra Sümegnek – mondta a polgármester.

A rendezvényekről szólva hozzátette, hogy a Jakab-napi ünnepséget már nem lehetne méltóképpen megrendezni, így elmarad. – Bízom benne, hogy jövőre különösen nagy eseményt tarthatunk, főként, hogy a hazai vadászati kiállítással kapcsolatban Sümeg is szerepet kap. Idén az augusztus 20-i ünnepség lehet az első rendezvény, a művelődési központ már szervezi az eseményt. Összevontan adjuk át akkor azokat a fejlesztéseket, amelyek kivitelezése elkészült. Folyamatban van még a Zöld város I. program keretében a szabadidőpark építése, a kivitelezés a napokban elindult, év végéig befejeződhet. A II. ütem, amely a Kompanik utca, a Béke tér és a Flórián tér egy részét érinti, még előttünk van, a közbeszerzés kiírása előtt állunk néhány nappal. Elkészülhet a jövő év tavaszán a kivitelezés – tette hozzá.

A belvárosi körforgalmi csomópont – melyet a közelmúltban vehettek használatba a közlekedők – felújítása már régóta időszerű volt Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Olyan pályázatok is vannak, amelyek kivitelezése lezárult, a középkori piac és a Ramassetter-ház esetében ez elmondható. A mogyorós- dombi látogatóközpont és a Tóth Tivadar utca, a bölcsőde, a körforgalom, az ipari park útja ugyancsak elkészült. Utóbbi használatba vételére várunk. Az idei tavasszal tehát sok minden készült, a lakosság is értékeli az eredményeket – szögezte le a Végh László, Sümeg polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában