biztonság, esztétika és funkcionalitás

2020.06.04. 16:00

Új játékokkal gazdagodott a balatonedericsi óvoda

A Magyar Falu Program ötmillió forintos támogatásával és önerővel újult meg a lesencetomaji Mesevár óvoda balatonedericsi tagintézményének udvara. Az összegből elkészült a parkosítás, és új udvari játékokat kaptak a gyerekek.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő avatási beszédében elmondta, hogy a program indításával a kormány a kistelepülések fejlődését szerette volna segíteni, hogy az ott élők komfortérzetét javító beruházások elkészüljenek, a települések vonzók legyenek a fiatalok számára. – Ha adott az infrastruktúra, szépek az épületek, a játszóeszközök, akkor ezt a képet lehet továbbadni. A teljes mértékben hazai forrású keret remélhetőleg a következő évben is segíti a falvak fejlődését – mondta a képviselő és gratulált az óvoda felújított udvarához.

Papp János balatonedericsi polgármester szerint az óvoda újranyitásával még nagyobb öröm, hogy a kicsik visszatérve egy szép játszóteret találnak. – A biztonság, az esztétika és a funkcionalitás egyaránt fontos óvodáskorban. A zöldterületek helyreállítását, a kerítés pótlását is elvégeztük helyi vállalkozók segítségével – mondta a polgármester és megköszönte a szülők segítségét, önzetlen hozzáállását is. Szólt arról, hogy tavaly már elkezdődött az óvoda épületének felújítása, reményei szerint egy újabb pályázati támogatással hamarosan befejeződhet a korszerűsítés.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Burján Csilla vezető óvónő arról beszélt, hogy örömteli pillanat átadni az óvoda megújult udvarát az új játékokkal. – Köszönet illeti érte a korábbi polgármestert, Töreky Lászlónét, és hálásak vagyunk a jelenlegi polgármesternek, valamint a kivitelezőnek és a munkákban segítő szülőknek. Igyekeztünk a gyerekek mozgását, készségeit fejlesztő, képességeit igénybe vevő játékokat beszerezni, mint például a különféle mászókák, hinták, a lépegető – mondta a vezető óvónő és hangsúlyozta a környezet szépségének, védelmének fontosságát óvodás­korban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában