eon

2020.06.25. 07:00

Újraindult az áram- és gázfogyasztásmérők leolvasása

A koronavírus-­járvány miatti korlátozások kormányzati enyhítésével összhangban az E.ON megkezdi az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását a megfelelő óvintézkedések mellett. Az energiavállalat munkatársai azokat az ügyfeleket keresik fel, akiknél az éves óraleolvasás éppen esedékes.

Juhász-Léhi István

Mint ismert, a vállalat óvintézkedéseként március 19-től ideiglenesen felfüggesztette az áram- és gázfogyasztásmérők személyes leolvasását. Azok az ügyfelek, akiknél ebben az időszakban esedékes volt az éves elszámolás, az árammérő óraállását a cég digitális csatornáin, azaz az online ügyfélszolgálaton, a mobilalkalmazásban, telefonon vagy SMS-ben, míg a gázmérő óraállását e-mailen vagy telefonon maguk adhatták meg. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján az ügyfelek teljes megértéssel, nyitottsággal fogadták az egyszerű és kényelmes digitális megoldásokat.

A vállalat június 22-től újraindította a személyes mérő­óra-leolvasást. Az ügyfelek éves elszámolószámlája az éves személyes leolvasások alapján készül. Az éves gáz- vagy árammérő-leolvasásokat azoknál kezdik meg, akiknél ez éppen aktuális. Önkéntes vagy hatósági karanténban lévő ügyfeleknél a vállalat munkatársai továbbra sem olvassák le az óraállásokat. Ahol nincs kockázata a mérőórák személyes leolvasásának, a biztonsági előírásokat betartva végzik el a feladatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában