köszönik a polgármesterek

2020.07.23. 16:00

Magyar Falu Program: támogatás a balatoni településeknek

Jelentős összeget nyert el átalakításra, illetve foglalkoztatásra több balatoni, illetve a tóhoz közeli település a Magyar Falu Program pályázatán, derül ki Kontrát Károly, a kettes számú választókerület országgyűlési képviselője közösségi oldaláról.

Kovács Erika

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere nagyon örül annak, hogy a Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatással megújulhat a művelődési házuk, ami rendkívül népszerű a községben

Forrás: Alsóörs önkormányzata

Eszerint 31,5 millió forintot nyert Monoszló. Megkeresésünkre Simon György polgármester örömmel szólt arról, hogy a támogatással teljesen megújulhat a faluház és könyvtár. Az épületben kicserélik a tetőt, a nyílászárókat, megújítják a vizesblokkokat és az elektromos hálózatot, szigetelnek, akadálymentesítik az épületet. Mindemellett egy alkalmazott egész éves munkabére is rendelkezésükre áll a támogatással.

Üdvözölte a támogatást Hebling Zsolt, Alsóörs elöljárója is, ahol az elnyert 30 millió forintot az Eötvös Károly Művelődési Ház felújítására fordítják. A polgármester kiemelte, ez a jelentős forrás lehetővé teszi, hogy nyílászárócserével, külső hőszigeteléssel korszerű legyen a rendkívül népszerű intézmény, amely Alsóörs meghatározó közösségi színtere. A polgármester nagyon örül az összegnek, mert a művelődési ház a község utolsó olyan önkormányzati épülete, amely nem felelt meg korunk elvárásainak. A ház civil szervezeteik, sokféle rendezvény helyszíne, minden korosztály számára.

Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere nagyon örül annak, hogy a Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatással megújulhat a művelődési házuk, ami rendkívül népszerű a községben Fotó: Alsóörs önkormányzata

A polgármesterek külön köszönettel szóltak a kormányzat segítségéről, Kontrát Károly képviselő támogatásáról, amivel látványos megújulás történhet náluk,

Az említettek mellett nyert mintegy 30 millió forintot a Paloznaki Római Katolikus Plébánia, több mint 32 millió forintot a Papkeszi Református Egyházközség és mintegy 23,6 milliót a Tótvázsonyi Református Egyházközség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában