mi a megoldás?

2020.07.15. 16:00

Panaszkodnak az emberek: Hajléktalanok zavarják a lakókat a veszprémi Jutas ABC-nél

Hajléktalanok zavarják az emberek nyugalmát Veszprémben, a Jutas ABC-nél, ezzel keresték meg lapunkat olvasóink. A megoldásról megkérdeztük a rendőrséget.

Kovács Erika

Forrás: pixabay.com

Olvasóik jelezték, hogy a veszprémi Jutasi ABC, a többi üzlet, és lakóházak közötti téren hajléktalanok tartózkodnak, és többen már életvitelszerűen is. Olvasóink felvetették, több hajléktalan ott van egész nap, zavarják a lakókat, mert nem mernek kimenni a házból, főleg idősek és kisgyerekesek, mert az idegenek ott isznak. Aztán a bolt falánál, meg a bokroknál végzik a dolgukat, a téren eldobják a csikket, szemetet, műanyag boros palackokat Úgy mondták, régi probléma ez az ottaniaknak.

Az emberek arról érdeklődtek, mit tud tenni a rendőrség?

Megkeresésünkre a rendőrség közölte, az említettek, így az életvitelszerű, közterületi tartózkodás szabályainak megsértését, szeszesital árusítás-, kiszolgálás-, és fogyasztás tilalmának megszegését, valamint köztisztasági szabálysértés gyanúját keltik. Az elkövetőt tetten érésnél a rendőr figyelmezteti, de adott esetben helyszíni bírságot is kiszabhat, vagy feljelentést tehet. Szeszesital-árusítás, kiszolgálás, fogyasztás tilalmának megszegése, és köztisztasági szabálysértés miatt a közterület-felügyelő is szabhat ki helyszíni bírságot. Ezekben az esetekben bárki tehet feljelentést a rendőrségen a 112-es vagy a 107-es segélyhívón.

Az említett lakóház térségéből az elmúlt években számos bejelentés érkezett a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol a rendőrök rendszeresen ellenőriztek, így a problémák jelentősen visszaszorultak.

- Ma már nem itt, hanem elsősorban a vasútállomás környékén, és a belvárosban intézkednek a rendőrök a közterületen tartózkodók magatartása miatt, fogalmaztak.

(A nyitóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában