A megölt kislány családja naponta jár a temetőbe

2020.07.02. 14:00

Tizenöt évet kapott a sólyi gyermekgyilkos

Egyetértve a Veszprémi Törvényszék ítéletével, a fiatalkorúakkal szemben kiszabható maximális 15 évre, a fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztére ítélte a Győri Ítélőtábla F. F.-et, aki megölt egy nyolcéves kislányt Sólyon 2018-ban, derült ki az ítélőtábla július 2-i tájékoztatásából.

Kovács Erika

Farkas Zsanett, a megölt kislány édesanyja mécsest gyújtott a gyilkosság utáni napon a házuknál

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az elsőfokon eljárt Veszprémi Törvényszék F. F. vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében ítélte bűnösnek, ezért őt a fiatalkorúakkal szemben kiszabható, maximális 15 évre, fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott a kiszabott szabadságvesztésből legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítéséért fellebbezett. Arra hivatkoztak, hogy a törvényszék ítéletében nem vette kellő súllyal figyelembe az enyhítő körülményeket, így a vádlott beismerő vallomását, a hátrányos személyiségét, sanyarú életkörülményeit és azt, hogy megbánta a tettét.

A Győri Ítélőtábla július 2-án, csütörtökön zárt ülésen meghozott végzésével az elsőfokú ítéletet helybenhagyta. Úgy ítélte meg, hogy a fellebbezésben felhozott enyhítő körülmények eltörpülnek a törvényszék által helyesen figyelembe vett súlyosító körülmények mellett. Tekintettel volt arra is az ítélőtábla, hogy a vádlott a cselekményét kitartó szándékkal, addig folytatta, amíg a kislány életét ki nem oltotta.

A 16 éves F. F. vádlott a sólyi futballpályán ismerte meg a kislányt és annak bátyját. Többször találkoztak, és vonzalom alakult ki a vádlottban a nyolcéves gyermek iránt. 2018. május 18-án késő délután a kislány lakóhelyére ment, elcsalta őt a papírmalom romjaihoz játszani. A kislány elmondta neki, hogy F. F. barátja tetszik neki, és az ő felesége lesz. Emiatt F. F. mérges lett, és elhatározta, hogy megöli a gyermeket. Magához vett egy, a helyszínen talált fonott kötelet, és azt állítva, hogy egy bűvésztrükköt mutat, a lány kezeit hátrakötötte, majd a patakhoz vitte, ahol többször a víz alá nyomta. A fojtogatástól a kislány elkábult. F. F. ezután a partra húzta, kővel többször fejbe ütötte, és feltehetőleg késsel a kislány fejét és halántékát megszúrta. Az eszméletlen, de még életben lévő gyermeket levetkőztette, visszahúzta a patakba, hínárfonatot kötött rá, és a sorsára hagyva elment. A gyermek halálának közvetlen oka a vízbefulladás volt.

Farkas Zsanett, a megölt kislány édesanyja mécsest gyújtott a gyilkosság utáni napon a házuknál Fotó: Kovács Erika/Napló

A tragédia kapcsán korábban egyebek mellett megírtuk, a nyolcévesen megölt Adrienn családja összeroppant a történtek miatt, nem tudják feldolgozni kislányuk halálát. Naponta mennek gyermekük sírjához, az édesanyja kislánya képét ábrázoló medált visel nyakláncán.

Börtönben van F. F. apja is, aki életveszélyesen megfenyegette Adrienn családját, mert az elsőfokú ítélet után a fiát ért internetes megjegyzések felbőszítették.

- Ugyanazt érdemelné F. F., mint ahogy a kislányom járt. A fiú egyszer kiszabadul, és élvezheti az életet, de én a gyermekemet soha nem kaphatom vissza, csak a temetőben beszélhetek vele – mondta sírva a győri ítélet után Zsanett, a kislány édesanyja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában