Előre a megkezdett úton

2020.08.17. 16:00

Fiatalos lendülettel dolgoznak Bakonyszentiván fejlesztéséért

A pályázatok folyamatos benyújtásával, egységes fejlesztési stratégiával, a sport által eredményezett céltudatossággal igyekszik élhetőbbé, versenyképessé tenni a települést Frum István polgármester.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

A fejlesztésben pályázati úton előre haladó kis faluban nemrég a művelődési ház külső, valamint az óvoda teljes körű felújítását, új udvari eszközeit avatták fel. Ezek a Magyar Falu Programban valósultak meg, melynek pályázati kiírásait folyamatosan figyelemmel kíséri a képviselő-testület. Frum István polgármester reméli, nemsokára elérik azt, hogy visszavágyjanak ide az elszármazottak, és ne akarjanak elköltözni az itt élő fiatalok.

– A mi kis, 240 lelkes falunk közel fekszik Pápa városhoz, autóval ez nem nagy távolság, munkahelyet találhat az ember. A nyugodt, csendes környezet, a tiszta levegő adott, a kisgyermekes szülők örülnek ezen körülményeknek. Nekünk kell élhető feltételeket teremtenünk, azonban bevételek híján csak pályázati úton léphetünk előbbre. Jelenleg újabb öt pályázatunk van kidolgozás alatt vagy vár elbírálásra. Bízunk benne, hogy ezek közt is lesz nyertes, és akkor teljesen korszerűvé tehetjük a faluközpontot. Folyamatosan küzdünk a munkaerőhiánnyal és nehezen tartjuk karban a közterületeket, ezért pályáztunk fűnyíró traktorra. Játszótéri eszközfejlesztésre szintén pályáztunk. Faluház és ifjúsági klub létrehozását tervezzük, ahol összekovácsolódhatna a faluközösség, az alakuló asszonykör tarthatná az alkalmait, a fiataloknak pedig lehetőségük lenne sportolási, szórakozási tevékenységekre. Az óvodába készségfejlesztő játékokat szeretnénk beszerezni, valamint egy sportszobát alakítanánk ki a gyerekeknek, ahol tornaórákat tarthatnának a pedagógusok – árulta el Frum István polgármester.

Mint mondta, mind a tizenkét gyermek helybéli az óvodában, és az új születések alapján úgy néz ki, ez a létszám a következő években egyre emelkedni fog. Habár korábban folyamatosan csökkenő tendenciát mutatott a község lélekszáma, pár éve stagnál, de bíznak benne, hogy a feltételrendszer fejlesztésével a falu versenyképesebb lehet a letelepedést tekintve.

A szkanderben világ- és Európa-bajnok Frum István polgármester fiatalos lendülettel, céltudatosan, biztos kézzel vezeti a falut
Fotó: Laskovics Márió/Napló

A fiatal, ambiciózus faluvezető nem mindennapi sporteredményekkel is büszkélkedhet. Több mint két éve működik a Bakonyszentiváni Szabadidő és Sportegyesület, melyben többedmagával, csak helyi fiatalokkal szkandereznek. Méghozzá olyan szinten, hogy nemzetközi versenyeken is rendre dobogóra állhatnak.

– Folyamatos felkészülési lehetőséget biztosítunk a versenyzőinknek. Örülünk, hogy van érdeklődés az edzés iránt. Nem muszáj nagyvárosban élni ahhoz, hogy az ember akár világ- és Európa-bajnoki címet érjen el valamely sportágban. Ezzel bejárhatjuk az országot, legutóbb a Romániában rendezett világbajnokságon pontszerző helyen végeztünk csapatban – fűzte hozzá Frum István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában